Volledig scherm
Jarchinio Antonia. Foto: ProShots

Video | Jarchinio Antonia terecht rode kaart in duel tegen FC Twente


DEVENTER - Met een horrortackle waar de honden geen brood van lusten, zette hij zichzelf waarschijnlijk buitenspel voor de IJsselderby. Jarchinio Antonia kreeg zaterdag volkomen terecht de rode kaart in het thuisduel met FC Twente.

Antonia, die in blessuretijd bovenop de liggende Stefan Thesker was gesprongen, kreeg van de club een spreekverbod opgelegd. Hans de Koning had van de speler begrepen dat er geen opzet in het spel was geweest. ,,Hij probeerde de bal te blokkeren’’, verklaarde de trainer van Go Ahead Eagles. Wie de tv-beelden bekijkt, kan tot dezelfde conclusie komen. Temeer omdat Antonia met opgeheven handen zijn onschuld betuigde.

Schandalig
Maar wie de beelden vanuit een ander perspectief beziet, kan alleen maar constateren dat hier sprake is van een overtreding die verder gaat dan onbesuisd gedrag. Het woord schandalig lijkt meer van toepassing. Antonia had de aanvoerder van FC Twente een zware blessure kunnen toebrengen. De Koning heeft dat ook geconstateerd. ,,De beelden spreken niet in zijn voordeel”, erkent hij.
De flankaanvaller mist in elk geval de bekerwedstrijd van dinsdag tegen Jodan Boys. De aanklager betaald voetbal zal maandag met een strafvoorstel komen.