Volledig scherm
© FC Twente

Video | 'Supportersvereniging Stokkum-Oost' presenteert nieuwe thuisshirt FC Twente

ENSCHEDE – FC Twente speelt zaterdagmiddag in het oefenduel tegen PAOK Saloniki voor het eerst in het nieuwe thuisshirt. Het shirt van de nieuwe Engelse kledingsponsor Sondico is egaal rood met een witte kraag en het Twentse Ros is subtiel verwerkt op de achterzijde. Het tricot is zaterdag op ludieke wijze gepresenteerd door komieken André Manuel, Thijs Kemperink en Laurens ten Den.

Helmut Dasselaar, hoofd merchandise van FC Twente: ,,Het nieuwe shirt staat symbool voor het nieuwe FC Twente. Het is een shirt dat samen met enkele supporters en speciaal voor FC Twente is ontworpen.” Het shirt wordt door Manuel, Kemperink en ten Den gepresenteerd in onderstaande video, waar het trio zich voordoet als leden van supportersvereniging Stokkum-Oost. De personages zijn afkomstig uit de De Grote FC Twente Jubileum Crisis Revue. De betrokkenen hebben belangeloos meegewerkt aan de video. Het filmpje is deze week opgenomen.

Vorige week bij de supportersdag van Twente voor Twente ontstond het initiatief. Dasselaar: ,,Toen pas hebben we iedereen gevraagd die meewerkt aan de clip. Iedere zei direct ja, van de hoofdsponsor tot aan de stewards. Het tekent de saamhorigheid.”

Uithangbord
Volgens Dasselaar is het shirt samen met het logo hét uithangbord van de club: ,, Dat is van ons allemaal en daarom presenteren we het samen. Het nieuwe shirt symboliseert de saamhorigheid.” aldus Dasselaar. Zaterdagmiddag in de wedstrijd tegen PAOK Saloniki zijn de spelers voor het eerst in het nieuwe shirt te bewonderen. De wedstrijd tegen begint om 15.00 uur op Sportpark Het Midden in Vriezenveen.