Volledig scherm
Twente spelers Jelle van de Heyden (L) en Peet Bijen met Eline Reuver © Robin Hilberink

Video | Tussenstand supportersactie ‘Twente voor Twente’: bijna 60.000 euro

ENSCHEDE - De supportersactie ‘Twente voor Twente’ heeft tot nu toe bijna 60.000 euro opgebracht. Die tussenstand werd zondagmiddag bekend gemaakt op het supportersfeest, dat plaats had rond de Grolsch Veste.

De gezamenlijke supportersverenigingen van FC Twente hadden het evenement opgezet om het ‘chagrijn rond de club te verdrijven’, zoals Frans van Buren (51) het namens de organisatie uitdrukt. Er waren gisteren tussen één uur ’s middags en elf uur ’s avonds in totaal 70 vrijwilligers in de weer. Er was een ‘kidsrun’ en er waren spelletjes voor de jeugd, er was een dj en in de tent was een groot tv-scherm neergezet.

Groot scherm
Omdat het festijn werd uitgesmeerd over tien uren, valt moeilijk aan te geven hoeveel bezoekers er precies zijn geweest. “Het liep in elk geval mooi door. Overdag waren er vooral ouders met kinderen en ’s avonds volwassenen. Het feest wordt afgesloten met samen naar de EK-finale kijken op een groot scherm”, aldus Van Buren.

De tussenstand werd bekend gemaakt in aanwezigheid van de spelers Peet Bijen en Jelle van der Heijden. Die twee waren, met doelman Nick Marsman, de enige spelers die gisteren hun neus lieten zien op het supportersfeest. De spelers hadden een vrije dag, omdat ze vandaag om spelerskamp gaan, vandaar. Ook Jan van Halst was van de partij en er was een hoofdrol wegelegd voor Eline Reuver uit Borne. De 12-jarige Eline, die de thuiswedstrijden met haar ouders vanuit Vak P bekijkt, zamelde in Borne 1.200 euro in. Ze haalde huis-aan-huis lege flessen op werd in haar actie ook gesteund door SV Borne.

Tevreden
Over de tussenstand van de actie ‘Twente voor Twente’, 59.390,52 euro, is Van Buren tevreden. “De actie loopt nog tot 31 juli, wanneer FC Twente open dag houdt. Het zou mooi zijn als we een ton halen, maar het gaat niet primair om het geld. Bij Twente voor Twente gaat het vooral om de gedachte van ‘samen de schouders er onder en vooruit.”

De actie Twente voor Twente wordt 15 juli voortgezet met een internetveiling. Spelers en oud-spelers van FC Twente hebben daarvoor zaken ter beschikking gesteld. Zo komt de rode badjas, die Marc Janko kreeg bij de in 2011 door FC Twente gewonnen bekerfinale tegen Ajax onder de hamer.

www.tvenschedefm.nl