Tommy Stroot hoopt dit seizoen zijn eerste prijs te pakken met FC Twente Vrouwen.
Volledig scherm
Tommy Stroot hoopt dit seizoen zijn eerste prijs te pakken met FC Twente Vrouwen. © Remko Kool

Voetbalsters FC Twente kunnen vrijdag al kampioen worden

ENSCHEDE - Het klinkt optimistisch, maar er is vrijdag toch echt een reële kans dat de voetbalsters van FC Twente zich, uit bij PSV, al tot landskampioen kronen. De ploeg van trainer Tommy Stroot moet dan eerst zelf winnen in Eindhoven en hopen op puntenverlies van Ajax in Amsterdam tegen ADO Den Haag.

Twente verspeelde eerder dit seizoen een 3-0 voorsprong bij PSV (3-3 eindstand), maar liet met die voorsprong wel degelijk zien dat de ploeg kwaliteit in huis heeft. Mocht Ajax niet winnen van ADO en Twente wel winnen van PSV, dan heeft Twente 34 punten en kan Ajax alleen nog op gelijke hoogte komen. Aangezien bij een gelijk aantal punten het team dat géén afronding van punten heeft gehad zich tot kampioen kroont, is Twente in dat geval zeker van de titel.

Twente won maandag in eigen huis met 3-1 van PEC Zwolle. De ploeg van Stroot stond bij rust nog op een 1-0 achterstand, maar boog de stand in de tweede helft om naar een zege. ‘‘Knap hoe de meiden de rust houden na de 0-1’’, reageerde Stroot na afloop. ‘‘De overtuiging zat erin, het ging draaien in de tweede helft. Een goede overwinning en belangrijke punten om nu de laatste fase in te gaan.’’

Mocht Twente komende vrijdag punten morsen bij PSV, dan hebben de Tukkers het kampioenschap nog steeds in eigen hand. Mochten Twente en PSV aan het eind een gelijk aantal punten hebben, dan telt wél het doelsaldo.

De huidige stand (aan kop) in de kampioenspoule:

1. FC Twente 6-31 (+8)
2. Ajax 6-30
3. PSV 6-28 (+5)

Het programma van de laatste twee speelrondes:

vrijdag 26 april
PSV - FC Twente
Ajax - ADO

vrijdag 3 mei
FC Twente - Ajax
PEC - PSV