Volledig scherm
2018-08-25 19:01:26 ZWOLLE, 25-08-2018, MAC3PARK Stadium, season 2018 / 2019, Dutch Eredivisie, stadium overview during the match PEC Zwolle - PSV. © ANP Pro Shots

Voetbaltalent op zijspoor na overstap van Twente naar PEC

ENSCHEDE - Dean Huiberts kan voorlopig niet in actie komen voor PEC Zwolle. De middenvelder stapte deze week op bij FC Twente. In Enschede kon hij een 3-jarig contract tekenen, maar Huiberts geeft de voorkeur aan PEC.

Het probleem is dat Huiberts voor 15 juni overschrijving had moeten aanvragen. Dat is niet gebeurd. Daarom is het neefje van AZ-technisch directeur Max niet speelgerechtigd en mag hij bij PEC alleen trainen. Huiberts heeft dit seizoen al een officiële wedstrijd bij Twente onder 19 gespeeld. De middenvelder viel afgelopen maandag nog in bij de reserves van Twente die een oefenwedstrijd speelden tegen Heracles.

Kleine ton

Huiberts is op 1 januari 2019 alleen speelgerechtigd als PEC een opleidingsvergoeding voor 7 jaar aan Twente betaald. Dat is in dit geval een kleine ton. De kans dat PEC dat bedrag op tafel legt voor een jeugdspeler is klein. Die opleidingsvergoeding vervalt pas een jaar later. In die tussentijd kan hij in 2019 wel bij een amateurclub spelen, maar daardoor heeft hij toestemming van de KNVB nodig.

Twee andere spelers uit de opleiding van Twente die onlangs dezelfde weg bewandelen, mogen ook niet in actie komen voor PEC. Voor Giovarny Sluiter was dat gebrek aan perspectief de reden vorige week terug te keren bij Twente.