Volledig scherm
Trainer Marino Pusic bedankt na afloop van de laatste wedstrijd van 2018 tegen NEC het publiek. Donderdag begint met de selectie aan het belangrijke tweede deel van het seizoen. © Ron Jonker

Voor FC Twente zit de vakantie erop

ENSCHEDE - Voor de voetballers van FC Twente zit de vakantie erop. De Enschedese club begint donderdag aan de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen.

De eerste divisie start een week eerder dan de eredivisie. Dat betekent dat Twente op zondag 13 januari alweer aan de bak moet. Tegenstander is dan in Maastricht MVV.  Twente begint na een wisselvallige eerste seizoenshelft met een achterstand van twee punten op koploper FC Den Bosch.

Vier ploegen

Het heeft er alle schijn van dat de strijd om het kampioenschap gaat tussen vier ploegen: Den Bosch, Sparta, Go Ahead Eagles en FC Twente. Daarnaast zitten de Tukkers ook nog in de beker. Tegenstander in de kwartfinales is Willem II. 2019 wordt een cruciaal jaar. Twente heeft een financiële garantstelling voor twee jaar en dat betekent dat de club in die tijdspanne moet promoveren.

Geblesseerden

Twente wil in de maand januari de selectie nog versterken. De club zoekt vooral aanvallende versterking. Verder hoopt trainer Marino Pusic in het loop van de tweede seizoenshelft weer de beschikking te hebben over de langdurig geblesseerden Oussama Assaidi en Haris Vuckic. Jeroen van der Lely, die herstelt van een knieblessure, wordt eind januari weer op het veld verwacht. 

Individuele training

De verwachting is dat Rafael Ramos, Tim Hölscher en Ulrich Bapoh de start van de voorbereiding kunnen meemaken. Het drietal was op het eind van 2018 geblesseerd. Twente begint donderdag met een individuele training, waarna de selectie ‘s middags de eerste groepstraining op het veld zal afwerken.