Voorbeschouwen met Fardau & Leon: 'Als het nieuws klopt heeft FC Twente wat uit te leggen'

Topsportverslaggevers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde blikken vooruit op het komende voetbalweekend met Heracles Almelo en FC Twente. Ook bespreken de twee het nieuws rondom de gebeurtenissen tijdens FC Twente - PSV.

,,Als het verhaal klopt dat Van Halst en Velderman het hebben geweten, dan hebben ze wat uit te leggen”, aldus Leon ten Voorde over het nieuws dat FC Twente wist van de inval van de politie in het thuisduel met PSV. ,,Maar mocht het zo zijn, dan is het heel naïef gedacht, want alles lekt uit”, vervolgt hij.

Play-offs

Fardau Wagenaar kijkt vooruit naar de play-offs. Ze verbaast zich erover dat ‘het toetje van het seizoen’ amper leeft bij clubs en vooral supporters. ,,Op de bekerfinale na is het voor heel veel clubs het enige dat je kunt bereiken. Daar speel je voor. Waarom dan geen enorm enthousiasme in Nederland?”

Over het voetbalweekeinde wagen de twee een voorspelling. ,,Twente verliest in Alkmaar, 3-1”, aldus Ten Voorde. ,,PEC Zwolle wil zich zo snel mogelijk veilig spelen en wint met 1-0 van Heracles”, voorspelt Wagenaar.

Wedstrijden:

Zaterdag, 19.45
AZ – FC Twente
PEC Zwolle – Heracles Almelo

Volledig scherm
Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde © Emiel Muijderman