Volledig scherm
Dario Tanda (r) krijgt nieuwe kans bij Go Ahead Eagles © Pro Shots

Voormalig FC Twente-speler door PEC beticht van contractbreuk

ZWOLLE/DEVENTER - PEC Zwolle beraadt zich op juridische stappen tegen Dario Tanda. De clubleiding beticht de 21-jarige voetballer uit Deventer van contractbreuk vanwege zijn plotselinge overstap naar Go Ahead Eagles.

De Deventer club maakte zondagavond wereldkundig dat de voormalig voetballer van FC Twente per direct naar de Adelaarshorst verkast en een tweejarig contract ondertekent. ,,Dat heeft ons zeer verrast’’, verklaarde een verbolgen Gerard Nijkamp. De technisch directeur van PEC Zwolle bracht op 23 juni naar buiten dat er overeenstemming was bereikt met Tanda over een contract voor een seizoen, met een optie op nog een jaar. ,,Wij hebben een sterke zaak. De overeenkomst staat zwart op wit. Ik heb de mailwisseling met zijn zaakwaarnemer (Muaffak Gulcay, red.) en die laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Wij staan in ons recht en gaan ons beraden op stappen. Maar dat dit een staartje krijgt, staat wel vast, want dit heb ik nog nooit meegemaakt.’’

Voorbarig
​PEC Zwolle was voorbarig met het naar buiten brengen van het contractnieuws rond Tanda, meent Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead. „Het ligt niet in onze aard om een speler bij een andere club weg te kapen. Volgens de informatie van de zaakwaarnemer van Tanda was er geen overeenstemming met PEC Zwolle. Wij waren op basis van die informatie vrij om te handelen. Er was daarom voor ons ook geen enkele reden om contact op te nemen met PEC Zwolle.”