Stefan Thesker aan de bal in een oefenwedstrijd van FC Twente in 2016.
Volledig scherm
Stefan Thesker aan de bal in een oefenwedstrijd van FC Twente in 2016. © Lars Smook

Voormalig FC Twente-speler Stefan Thesker test positief op coronavirus

KIEL/ENSCHEDE - Duitse voetballer Stefan Thesker heeft positief getest op Covid-19, het coronavirus. Dat maakt Thesker's club Holstein Kiel deze zaterdagavond bekend. De 28-jarige oud-speler van FC Twente is voor een periode van twee weken in thuisquarantaine geplaatst.

Thesker is de vijfde speler in het Duitse profvoetbal die positief is getest op het virus. De uit Ahaus afkomstige verdediger werd opgeleid in Enschede en keerde in 2016 terug bij de club. In 2018 verkaste Thesker naar het Noord-Duitse Holstein Kiel, waar hij nog steeds speelt. Onduidelijk is of Thesker in quarantaine zit in Kiel, of in zijn geboorteplaats Ahaus aan de Nederlandse grens. 

Naast Thesker is ook zijn familie en de gehele selectie van Holstein Kiel, dat in de Tweede Bundesliga uitkomt, in quarantaine geplaatst.

Financiële gevolgen 

Het professioneel voetbal is in Duitsland opgeschort vanwege het virus, net als in Nederland het geval is. Het Duitse voetbal vreest voor de enorme financiële gevolgen van de coronacrisis. Mocht het inderdaad zover komen dat het seizoen niet kan worden afgemaakt, dan lopen de 36 clubs uit de eerste en tweede Bundesliga een bedrag van zo’n 750 miljoen euro mis.