Volledig scherm
Foto: screenshot YouTube

Voormalig Twente-coach ongelukkig als analist bij Engeland-IJsland

ENSCHEDE - Het was voor voetbalminnend Engeland een waardeloze maandag. Niet alleen de spelers waren ongelukkig, ook analist Steve McClaren. De oud-trainer van FC Twente was bij Sky Sports net aan het vertellen dat Engeland zo geweldig reageerde op de gelijkmaker van IJsland in het achtste finaleduel op het EK, toen Kolbeinn Sigthórsson de 2-1 maakte.

Engeland had even daarvoor de 1-1 van Ragnar Sigurdsson om de oren gekregen en de commentator bij Sky Sports wilde van McClaren weten hoe The Three Lions daar volgens hem mee omgingen. ,,Perfect. De ploeg is niet in paniek, ze domineert de wedstrijd."

Vol lof
Vol lof voor de ploeg gaat hij verder: ,,Sturridge sticht op de rechterflank gevaar. Dit is de perfecte reactie. Het enige waar Engeland problemen mee heeft, is die grote speler in de spits. Sigurdsson. Uh, nee, Sigthórsson."

'Oh, my word...'
McClaren is nog niet uitgepraat, of de zojuist genoemde Sigthórsson maakt de 2-1 voor IJsland. McClaren ziet het gebeuren: ,,Oh...". Op de achtergrond treuren de presentator en co-presentatrice mee. ,,Oh, my word...".

Verklaring
De commentator vraagt direct aan de trainer, zelf oud-bondscoach van Engeland, of hij het doelpunt wil verklaren. Chagrijnig van die tegentreffer vertelt McClaren vervolgens dat Engeland-verdediger Chris Smalling het de hele wedstrijd al moeilijk had met Sigthórsson, de voormalige spits van AZ en Ajax."

Iceland vs England 2-1 in shock of Euro 2016 Kolbeinn Sigthorsson Iceland vs England 2-1 ~ Euro 2016 McClaren steve mcclaren umbrella 100 steve mcclaren iceland roy hodgson steve mcclaren sky sports steve mcclaren england steve mcclaren interview 40 steve mclaren steve mcclaren accent england iceland