Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Vrouwen FC Twente dicht bij stunt in Champions League

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen was woensdagavond dicht bij een stunt in de UEFA Women's Champions League. In de eigen Grolsch Veste - voor ruim 6000 toeschouwers - gaf het team van Arjan Veurink in de slotminuten een 1-0 voorsprong weg: 1-1.

Tegenstander Bayern München had in Enschede het meeste balbezit, maar kwam niet door de Twentse verdediging.

Voorsprong

Twente verraste na een half uur door de eerste treffer te scoren. Aanvalster Renate Jansen kreeg het op de heupen: de rappe buitenspeelster kapte haar tegenstander randje zestien uit en wipte de bal vervolgens knap over Bayern-keepster Korpela: 1-0.
Vrolijke gezichten bij de thuisploeg, maar na de goal bleef Bayern het overwicht houden. Maar ook na de 1-0 was de Duitse kampioen niet gevaarlijk genoeg.

Tweede helft
In de tweede helft veranderde er niet veel. Bayern had het meeste balbezit, maar creëerde te weinig om Twente pijn te doen. Twente kwam daarentegen nauwelijks voor de goal en moest vooral tegenhouden en hopen op een uitbraak.

1 - 1
Twente leek historie te schrijven door haar eerste zege in de Champions League te boeken, maar vijf minuten voor tijd ging het alsnog mis. Melanie Leupolz kon van zo'n twintig meter de 1-1 inkrullen. Bayern kreeg hierna zelfs nog kans op de winnende goal, maar die bleef uit. Het gelijkspel had desondanks ook nog enige historische waarde: voor het eerst verloor een Nederlandse ploeg niet in de Champions League.

FC Twente - Bayern München 1-1 (1-0).

Scoreverloop: 30. R. Jansen 1-0, 85. Leupolz 1-1.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Ubachs, Roetgering, Van der Gragt, Kerkdijk, Erman, Heuver, Dekker, Munsterman, Roord (72. E. Jansen), Van de Sanden, R. Jansen.

Scheidsrechter: K. Kulcsár.
Gele kaart: Dekker, Erman. E. Jansen (FC Twente), Leupolz (Bayern München).
Toeschouwers: 6512.

Volgende week woensdag speelt Twente in München de return van het tweeluik. De winnaar uit twee wedstrijden plaatst zich voor de achtste finale.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement