Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig trainers van FC Twente: Co Adriaanse, Steve McClaren, Alfred Schreuder, Gertjan Verbeek, René Hake en Marino Pusic. © Beeldbewerking Tubantia

Waarom overleeft geen trainer het bij FC Twente?

ENSCHEDE - Trainer Gonzalo Garcia staat onder grote druk bij FC Twente. Hij is niet de eerste die dat overkomt. Hoe lastig is het overeind te blijven in Enschede? 

Elk vertrek heeft uiteraard z’n eigen verhaal en waarheid,  maar één conclusie staat recht overeind: De Grolsch Veste is het trainerskerkhof van de eredivisie. Sinds Michel Preud’homme in 2012 door de voordeur afscheid nam, is geen hoofdtrainer meer op een normale manier vertrokken.

Co Adriaanse, Steve McClaren, Alfred Schreuder, René Hake en Gertjan Verbeek: ze werden stuk voor stuk ontslagen bij FC Twente. Marino Pusic werd vorig seizoen kampioen, maar omdat hij intern geen draagvlak meer had moest ook hij weg. En nu balanceert Gonzalo Garcia op het randje van de vulkaan die nimmer slaapt. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.