Volledig scherm
© Thomas Bakker

Wedstrijd FC Twente gaat na akkoord politie door

ENSCHEDE - Het akkoord tussen de politiebonden en de overheid over een nieuwe cao betekent dat alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gewoon kunnen doorgaan. De wedstrijd FC Dordrecht - FC Twente stond tot vrijdagochtend op de tocht, maar er kan om 20.00 uur gewoon worden afgetrapt.

De politie dreigde met 'de heftigste acties ooit' als er vanavond nog geen akkoord zou liggen. Er zou dan alleen bij grote nood worden uitgerukt. Het ministerie van Justitie en Veiligheid vond dat de actie 'onacceptabele risico's voor de openbare orde en veiligheid' opleverde en wilde de acties voorkomen via een kort geding om 14.00 uur  voorkomen.

Bevestiging burgemeester

Donderdag noemde Dordrecht de kans dat de wedstrijd zou worden afgelast nog 'aanzienlijk groot'. Bij het doorgaan van de acties zou de gemeente na 13.00 uur met uitsluitsel komen over de wedstrijd. Die duidelijkheid is er door het akkoord nu al: de burgemeester van Dordrecht en FC Twente bevestigen het doorgaan van de wedstrijd.

De KNVB is blij met de oplossing: "Door de clubs, gemeentes, supporters en politie is de afgelopen dagen ontzettend hard gewerkt aan alternatieven om in deze situatie toch te kunnen laten spelen. Gelukkig blijken deze nu niet nodig te zijn, maar deze samenwerking stemt ons sowieso heel optimistisch”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal KNVB.

Poll

Politieacties van de baan na akkoord over cao en 8 procent meer loon

  • Het is de agenten gegund, ze zijn er voor onze veiligheid (74%)
  • Was daar al die bangmakerij en paniek voor nodig? (19%)
  • De voetbal gaat door, dat is het belangrijkst (7%)
1492 stemmen