Volledig scherm
De auto van FC Twente-supporter Robert Mollink is beschadigd op het parkeerterrein van PSV.

Wél stewards aanwezig bij wedstrijd PSV - FC Twente

EINDHOVEN - Een aantal fans van FC Twente dat na het duel met PSV wilde terugreizen richting hun woonplaats, baalde afgelopen zaterdag na de wedstrijd in het Philips Stadion. Meerdere auto's van de uit-supporters werden beschadigd. Politie zegt dat het over ongeveer 20 auto's gaat.

Hoewel het toezicht de verantwoordelijkheid van PSV is en er nog geen aangiftes binnen zijn, gaat de politie toch een onderzoek instellen naar de vernielingen. "Want hier zijn andermans spullen vernield op een schaal die we rond de wedstrijden van PSV niet eerder hebben gezien", aldus een woordvoerster van de politie.

Combiregeling
Bij een autocombiregeling krijgen de fans hun toegangsticket in drie etappes. In dit geval moesten ze zich met een van tevoren aangeschaft kaartje op een parkeerplaats bij Oss melden. Daar kregen ze deel twee dat toegang geeft tot het parkeerterrein op Strijp-S. Daar wordt hen het toegangsbewijs tot het uitvak in het Philips Stadion uitgereikt. De maatregel is getroffen om toezicht te kunnen houden op fans van uitteams bij wedstrijden 'met een zeker risicoprofiel' aldus de politiewoordvoerster.

Internet
Op internet circuleren foto's waarop te zien is dat de spiegel van een auto is stukgemaakt en dat van een andere auto een ruitenwisser is kromgebogen. PSV en FC Twente speelden gelijk tegen elkaar (1-1) en daarna constateerden de betrokken uitfans dat hun eigendom was beschadigd. FC Twente inventariseert de zaak momenteel en daarna zal vermoedelijk duidelijk worden hoe groot de schade is en hoeveel mensen zijn getroffen.

Op de Facebookpagina Awaydays FC Twente staat een oproep om foto's te maken van de schade.

PSV onderzoekt
PSV bevestigt dat er vernielingen zijn gepleegd, en begrijpt hoe vervelend dat is voor de betrokkenen. Die zijn verplicht samen met de auto te komen en te parkeren op een terrein op Strijp-S. De club onderzoekt wat er precies gebeurd is op het parkeerterrein voor de uitsupporters op Strijp-S, meldt een woordvoerder. "Het terrein wordt altijd bewaakt en ook nu waren er twee stewards voor de beveiliging", aldus de zegsman. Hij neemt afstand van de vandalen: "een slechte wedstrijd of gedoe over de autocombi bij Twente, het is geen enkele rechtvaardiging voor vernielingen."

Voorzitter Harrie Timmermans van de PSV Supportersvereniging zegt de vernielingen aan auto's van 'onze gasten' 'sterk te veroordelen'. "Hier past maar een antwoord: blijf met je poten van andermans spullen af." Dit soort incidenten doorkruist volgens Timmermans de pogingen van de supportersvereniging om zoveel mogelijk beperkingen voor reizende fans bij voetbalwedstrijden op te heffen. "Het wangedrag van een enkeling zorgt voor meer beperkingen voor de hele groep. Daar helpt dit soort incidenten niet bij."

Volledig scherm
© Pro Shots