Volledig scherm
PREMIUM
Leon ten Voorde © Marco de Swart

Wil de echte kampioen een keer opstaan?

ENSCHEDE - De eerste divisie is dit seizoen net een roulettetafel. De uitkomst is niet te voorspellen en op dat bal der gemiste kansen, mag FC Twente zich ondanks alles nog altijd kansrijk wanen. 

Het zijn verwarrende tijden voor de supporters van FC Twente. Dan denk je dat je met je club in een diepe crisis zit, en dan zie je op maandagavond dat Go Ahead Eagles wordt weggespeeld door Jong PSV. En dat de nieuwe lijstaanvoerder FC Den Bosch met hangen en wurgen een puntje verovert bij Jong FC Utrecht. Terwijl de achterban moppert en klaagt, staat de Twentse club in mineur na drie nederlagen in de laatste vier duels nog altijd maar vier punten achter de koploper. Let wel, vier puntjes slechts. De optimist zal zeggen: crisis? Wat nou crisis! Alles is nog mogelijk in dat malle, dolle circus waar in de voorbije speelronde de gehele top zes niet wist te winnen. Waar in de wereld maak je dat nou mee?

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.