Volledig scherm
Nicky Kuiper © ANP

Willem II geeft Nicky Kuiper een kans

ENSCHEDE - Nicky Kuiper keert wellicht terug in de eredivisie. De voormalig linksback van Vitesse en FC Twente mag in de voorbereiding meetrainen met Willem II.

Kuiper (26) werd een mooie toekomst voorspeld. In 2008 maakte hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut bij Vitesse. Onder trainer Theo Bos speelde de linksback een uitstekende tweede seizoenshelft, waarna hij een vijfjarig contract tekende bij FC Twente, dat dat jaar tweede werd in de eredivisie.

Blessure
In zijn eerste jaar in Enschede werd de Arnhemmer direct kampioen. Maar daarna begon de ellende. Kuiper raakte ernstig geblesseerd aan de knie en eenmaal weer fit volgde de andere knie. Blessures hielden hem bijna vier jaar aan de kant. „Vooral na mijn laatste blessure, begin vorig jaar bij Jong FC Twente, zag ik het niet meer zitten. Je wordt er moedeloos van, ik dacht: ‘ik stop er nu echt mee’. Ik zat helemaal kapot. Maar ik ben te veel liefhebber van het spelletje. Dan wil je het op een gegeven moment toch weer proberen.”

Revalidatie
Voor de revalidatie verhuisde Kuiper in 2014 naar Antwerpen. „Daar zat een goede arts.” Hij huurde een appartement op vijf minuten fietsen van het revalidatiecentrum. Vanaf januari 2015 kon hij bij Vitesse verder werken aan zijn herstel; trainde hij een half jaar met het beloftenteam. „Een mooi gebaar van mijn oude club. Het was wel apart, stond ik opeens tussen jongens van achttien jaar. Allemaal nog aan het begin van hun carrière. Ze moeten het nog meemaken. Ik heb met FC Twente één duel in de Champions League gespeeld. Tegen Tottenham Hotspur op White Hart Lane. We verloren met 4-1, kregen drie strafschoppen tegen. Toch was het een geweldige ervaring. Ik weet hoe mooi profvoetbal kan zijn.”

'Nog één keer proberen'
Kuiper wil het nog één keer proberen. Willem II biedt hem die kans. „Ik hoop natuurlijk dat het iets oplevert, dat ik een contract verdien. Ik snap dat clubs twijfelen, gezien mijn voorgeschiedenis. Zeker in deze tijd, clubs hebben het financieel lastig en willen risico’s zo veel mogelijk beperken. De tijden zijn veranderd.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement