Volledig scherm
Wout Brama hield het vrijdagavond tegen Telstar 90 minuten vol. © BSR Agency

Wout Brama brengt spoedbezoek aan sportarts Müller-Wohlfahrt

ENSCHEDE - Wout Brama brengt dinsdag een bezoek aan de kliniek van de bekende sportarts Müller-Wohlfahrt in München. De aanvoerder van FC Twente heeft al tijden last van zijn achillespezen. Müller-Wohlfahrt is een begrip in de internationale sportwereld. Hij is al jarenlang in dienst van Bayern München en maakte ook deel uit van de medische staf van de Duitse nationale ploeg.

Brama reist dinsdag op en neer. Hij keert ‘s avonds alweer terug naar Nederland. Het is zeer de vraag of Brama komende vrijdag tegen Jong Ajax in actie kan komen. Twente kan in Amsterdam de titel in de eerste divisie binnenhalen. Twee dagen later wacht het thuisduel tegen Jong AZ. ,,Ik ga naar München om mijn herstel te bevorderen”, zegt Brama. ,,En dan is het afwachten hoe ik er voor sta. Als ik een injecte krijg, moet ik sowieso een paar dagen rust nemen en dan is vrijdag te vroeg. Maar misschien komt er een andere oplossing, en kan ik bij een gunstige stand wellicht nog even tien minuten meedoen.”

Eigenlijk zou Brama dit seizoen niet meer in actie komen, maar gedwongen door de omstandigheden speelde hij vrijdag toch 90 minuten mee tegen Telstar.

 1. Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

  Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

  Het kampioenschap heeft FC Twente uit alle hoeken van de voetbalwereld felicitaties opgeleverd. De opmerkelijkste huldeblijk kwam van een ‘oud-lid'. Eljero Elia, van 2007 tot 2009 twee seizoenen speler van de club uit Enschede, schreef een emotionele ‘brief’ op zijn instagram-account, waarin hij trots is speler van FC Twente te zijn geweest. ,,De steun van supporters kan spelers verder brengen, dat heb ik wel geleerd in Enschede.”
 1. Prominenten over kampioenschap: ‘FC Twente hoort in de eredivisie’
  PREMIUM

  Prominen­ten over kampioen­schap: ‘FC Twente hoort in de eredivisie’

  „Zo’n grote club, zo’n grote aanhang, natuurlijk hoort FC Twente thuis in de eredivisie”, zegt (inter)nationaal toparbiter Björn Kuipers. Als supermarkteigenaar viel het de Oldenzaler op hoe populair FC Twente ook in de eerste divisie was. „We hebben regelmatig acties rondom FC Twente. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het weggeven van kaarten voor thuisduels. Daar was in de eredivisie altijd al veel vraag naar, maar in de eerste divisie ging het net zo snel.” Of FC Twente bij meerdere jaren in de eerste divisie nog steeds zo gewild was geweest? „Dat durf ik niet te zeggen. Maar een snelle terugkeer is altijd het beste.” Kuipers zal FC Twente overigens ook komend seizoen niet fluiten. „Ik zou het prima kunnen, voor mij is het club A tegen club B. Maar hier in Oldenzaal hebben we heel veel FC Twentesupporters die dat misschien wat moeilijker kunnen scheiden. Eventuele discussie wil ik gewoon voorkomen.”
 2. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
  Fotoreeks

  Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

  ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.