Wout Brama stond zaterdagavond als bankzitter nog volop in de belangstelling.
Volledig scherm
Wout Brama stond zaterdagavond als bankzitter nog volop in de belangstelling. © ANP Sport

Wout Brama maakt in stilte zijn rentree bij FC Twente

HENGELO - Hij werd zaterdagavond door duizenden in een vol stadion toegezongen en daarvoor hoefde hij niet eens in actie te komen. Maandagavond maakte hij in de anonimiteit van een amateurveld daadwerkelijk zijn rentree bij FC Twente. Wout Brama deed dat in het tweede elftal, in de wedstrijd tegen Jong De Graafschap (0-2).

Dit keer geen camera’s, geen fototoestellen, geen aandacht van pers en publiek. Brama zette zijn eerste stappen in 2020 in een decor van wind en regen voor hooguit 200 toeschouwers. De 33-jarige speelde op 6, met naast hem twee jonkies die aan het begin van hun loopbaan bij FC Twente staan: Godfried Roemeratoe en Jesse Bosch.  

Verstandshuwelijk rest van seizoen

De meest besproken man van de voorbije week wil via wedstrijden van het tweede elftal aan minuten komen. Hoewel hij afgelopen zaterdag tegen AZ voor het eerst dit jaar weer in de wedstrijdselectie zat, is de kans klein dat hij onder de huidige technische staf op korte termijn wordt ingezet in het eerste elftal. Het verstandshuwelijk tussen beide partijen is er vooral op gericht om de gemoederen binnen en buiten de club te bedaren. Brama zelf wil niets over de affaire kwijt. Het enige dat hij kan is zijn voeten laten spreken op een podium dat hij allang ontgroeid dacht te zijn. 

Zijn terugkeer leidde niet tot een overwinning, FC Twente 2 - met ook Keito Nakamura aan de aftrap - verloor met 2-0.