Wout Brama scoort tegen Willem II eindelijk zijn eerste goal voor FC Twente

tien seizoenen terugENSCHEDE - FC Twente hervat de competitie zaterdag met een thuisduel tegen Willem II. Tien seizoenen geleden scoorde Wout Brama zijn eerste doelpunt voor De Tukkers tegen Willem II.

Brama was toen al vijf jaar speler van FC Twente en had al meer dan honderd competitieduels voor de Tukkers op zijn naam staan. Scoren wilde alleen nog niet lukken, tot aan 28 november 2009. Het duel Willem II - FC Twente was nog geen tien minuten oud, toen Brama FC Twente fraai op voorsprong schoot. Vrijwel uit stand krulde hij de bal over Willem II-doelman Niki Mäenpää heen. Willem II maakte gelijk, maar FC Twente won toch door doelpunten van Miroslav Stoch en Bryan Ruíz. FC Twente pakte uiteindelijk de titel in dit seizoen.

Brama stond na afloop van het duel breedlachend voor de camera van de NOS. ,,Ik heb niet echt scorend vermogen en als ik al in de positie ben, dan ben ik ook niet vaak trefzeker. Ik ben heel blij met deze goal. Hij zat er lekker in.”

Opvallend is dat Brama in zijn carrière nog nooit verloor van Willem II. Hij speelde zeventien keer tegen de Tilburgers, won vijftien keer en speelde twee keer gelijk. Alleen Gerald Vanenburg speelde meer Eredivisiewedstrijden tegen Willem II zonder er één te verliezen. (OptaSports)

Volledig scherm
Wout Brama was na afloop blij met zijn goal. © videostill