Wout Brama
Volledig scherm
Wout Brama © ANP Sport

Wout Brama terug in selectie voor thuisduel AZ: ‘Ook mijn beslissing’

ENSCHEDE - Na alle commotie van deze week heeft trainer Gonzalo Garcia een opvallende beslissing genomen: Wout Brama zit morgen bij de selectie van FC Twente. 

Hij werd deze week nog een ‘splijtzwam’ genoemd en een speler die het gezag van de trainers en spelersgroep ondermijnde. Vrijdagmiddag meldde FC Twente-trainer Gonzalo Garcia dat diezelfde speler - Wout Brama - zaterdagavond bij de wedstrijdselectie zit tegen AZ. Het kan verkeren.

De soap - genaamd de Twentetapes - die FC Twente al dagen in een greep houdt, kreeg op het wekelijkse perspraatje van de trainer een onverwachte wending met de mededeling dat Wout Brama opeens weer in de selectie zit. In de voorgaande vier duels van 2020 was hij er niet bij, ‘omdat dat niet goed zou zijn voor de ploeg’. Dat leidde tot veel commotie onder de achterban, omdat de middenvelder wel fit was.

Poll

Garcia door het stof, Brama terug in wedstrijdselectie FC Twente

  • Heel goed: als volwassen mensen verder en weer focussen op voetbal (37%)
  • Wat raar, dit zegt genoeg over de ruggengraat van Garcia (19%)
  • Ik kijk ondertussen nergens meer raar van op bij FC Twente... (44%)
3996 stemmen

‘Ook mijn beslissing’

Na de bom van deze week leek er geen weg terug meer te zijn voor Brama onder deze staf, maar een paar dagen later is alles weer anders. „Wij moeten op dit moment doen wat het beste is voor de club. En dus moeten we proberen de rust terug te krijgen”, zegt Garcia, die in de uitgelekte gesprekken met supporters niet bepaald positief was over de routinier. „Of dit mijn beslissing is geweest? Ja, ook van mij. Als ik nee had gezegd, was het niet gebeurd.”

Na de nederlaag bij FC Emmen (2-0) kwamen supporters verhaal halen en wachtten de spelersbus op. De technische staf en aanvoerder Xandro Schenk gingen met een paar fans om tafel. Keeperstrainer Sander Boschker vertelde ter plekke dat Brama voor wrijving zorgt in de ploeg van FC Twente. Dat spelers vertrouwen missen mede door het gedrag van Brama. Hij wist niet dat het gesprek werd opgenomen.

Garcia wil nog niet kwijt of Brama ook in de basis begint. 

Lees hier het hele dossier over de 'Twente-tapes’

Eerder op de dag gingen Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar al in op de onrust bij FC Twente.