Volledig scherm
Door der schorsing van Cristian Gonzalez staat Xandro Schenk vrijdag bij FC Twente in de basis. © Ron Jonker

Xandro Schenk krijgt eindelijk zijn kans bij FC Twente

HENGELO - Het heeft  vijftien duels geduurd, maar Xandro Schenk keert vrijdagavond  bij FC Volendam terug in de basis bij FC Twente. De laatste keer dat hij in de competitie speelde? Dat was op de eerste speeldag tegen Sparta, hartje zomer. 

Hoewel Twente die wedstrijd won, koos trainer Marino Pusic er een week later bij Helmond Sport voor met het nieuwe centrale duo Cristian Gonzalez en Nacho te spelen. Dat ging ten koste van Peet Bijen en Schenk. Bijen vocht zich al snel terug in de basis, voor Schenk restte slechts een bekerwedstrijd en duels bij de beloften. Zelfs invallen zat er niet meer in.  

Schorsing

Zijn plek op de bank riep de vraag op waarom Twente hem in de zomer koste wat kost wilde hebben.  „Ik was het er niet mee eens, maar wat kun je er verder aan doen?”, zegt Schenk, die vrijdag tegen Volendam speelt in plaats van de geschorste Gonzalez. Die kreeg tegen Jong Ajax een rode kaart en is voor drie duels geschorst.

Frustratie

Aan De Dijk ontbreken verder ook nog Aitor en Tim Hölscher. Ook zijn geschorst. De kaarten die Gonzalez en Aitoir opliepen kwamen voort uit frustratie. „Onprofessioneel, en daar hebben we het deze week nog wel even over gehad”, zegt trainer Marino Pusic. De oefenmeester wil nog niet kwijt hoe hij de posities van Hölscher en Aitor gaat invullen. „We hebben meerdere opties getraind”, aldus Pusic, die een dag voor de wedstrijd tegen Volendam niet wil praten over de sportieve problemen van de club, die smacht na een oppepper.  Twente verloor drie van de laatste vier duels. 

Twente wordt in Volendam gesteund door ruim 1300 toeschouwers. Het duel is niet rechtstreeks op tv.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: