Volledig scherm
Yme Drost (rechts) met Paul Roetgering ten tijde van het reddingsplan voor de FC Twente Vrouwen. © Ivo Kruger

Yme Drost stapt op, Hans Siers interim-voorzitter FC Twente Vrouwen

ENSCHEDE – Yme Drost is vrijdag per direct afgetreden als voorzitter van de stichting FC Twente Vrouwen. Drost is gevraagd om zich kandidaat te stellen als voorzitter voor de nieuw op te richten CEV (Commanditaire Eredivisie Vrouwen), dat vanaf 1 januari 2017 operationeel is.

Voor het voorzitterschap van de CEV is onafhankelijk vereist, waardoor de letselschade-expert niet langer voorzitter kan zijn van FC Twente Vrouwen. Beide partijen zijn in onderling overleg uit elkaar gegaan.

Penningmeester
Hans Siers is benoemd tot interim-voorzitter. De bedrijfseconoom uit Oldenzaal, in het verleden onder andere actief als bestuurslid van Quick’20, zit pas sinds begin deze maand als penningsmeester in het stichtingsbestuur van FC Twente Vrouwen. Samen met Hennie Visscher (commerciele zaken) en René Roord (technische zaken) maakte hij op 3 november deel uit van een bestuursuitbreiding.

Adviseur
Yme Drost werd in 2015 voorzitter, nadat het vrouwenvoetbal van FC Twente gedwongen werd verder te gaan met een eigen stichting. FC Twente Vrouwen slaagde in de uitdaging zelf financiële middelen aan te boren, om het vrouwenvoetbal te waarborgen. Drost blijft tot 1 januari als adviseur verbonden aan het stichtingsbestuur van de Twentse club.