Volledig scherm
Rafik Zekhnini (links) vocht zondag nog duels uit in een volle Grolsch Veste met Hakim Ziyech. Maandagmiddag speelde hij met de beloften in Hengelo tegen Go Ahead Eagles. © BSR Agency

Zekhnini trefzeker in tweede elftal FC Twente

HENGELO - De reserves van FC Twente hadden maandagmiddag de nodige versterkingen van de eerste selectie, maar dat was niet terug te zien in het resultaat. Tegen Go Ahead Eagles 2 werd het 1-1. Daardoor blijft Twente 2 laatste.

Rafik Zekhnini zette Twente voor rust voor voorsprong. De Noorse aanvaller kwam zondag in de volle Grolsch Veste nog als invaller in actie tegen Ajax, 24 uur later vond hij zichzelf terug bij een wedstrijd van het tweede elftal op het trainingscomplex in Hengelo. Na de pauze maakten de bezoekers uit Deventer gelijk. Twente had bijna de gehele wedstrijd een overwicht, maar op het eind verrichtte doelman Jorn Brondeel nog een paar cruciale reddingen. 

Net als vorige week tegen De Graafschap stonden ook nu weer de nodige spelers van de eerste selectie op het veld. Naast Brondeel en Zekhnini, maakten ook Peet Bijen, Joël Lautibeaudiere, Julio Pleguezuelo,  Giorgi Aburjania, Queensy Menig en Emil Berggreen speelminuten. Bij Go Ahead stonden onder meer oud-Heracles-speler Gino Bosz en Tukker Alexander Bannink tussen de lijnen.