Topscorer Ricky van Wolfswinkel moet oppassen voor het hoge been van Marcos Senesi van Feyenoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Topscorer Ricky van Wolfswinkel moet oppassen voor het hoge been van Marcos Senesi van Feyenoord. © Pro Shots / Ron Jonker

Zuinig FC Twente creëert niet veel, maar krijgt ook weinig tegen

ENSCHEDE - FC Twente heeft dit seizoen moeite met kansen creëren, zo laten ook de statistieken zien. Dat het doelsaldo toch positief is, komt doordat de ploeg relatief weinig goals tegen krijgt en goed met de spaarzame mogelijkheden omgaat. 

 1. De een werd een ster, de ander kwam in een rolstoel: Het wonderlijke levensverhaal van twee Noren bij FC Twente
  PREMIUM

  De een werd een ster, de ander kwam in een rolstoel: Het wonderlij­ke levensver­haal van twee Noren bij FC Twente

  Twee Noorse jongens schreven in 1976 een sollicitatiebrief aan FC Twente. De één - Hallvar Thoresen - werd een vedette. De ander - Reidar Sundby - kreeg heimwee, overleefde een tumor, maar raakte na een ongeluk voor het leven verlamd. Zaterdag waren de twee jeugdvrienden te gast in De Grolsch Veste. Binnenkort is hun wonderlijke verhaal te zien in een documentaire.
  Enschede
 2. ‘Voorzichtig valt het woord ‘crisis’ bij FC Twente en het soms negatieve sentiment rond Heracles slaat nergens op’
  De Ballen Verstand

  ‘Voorzich­tig valt het woord ‘crisis’ bij FC Twente en het soms negatieve sentiment rond Heracles slaat nergens op’

  FC Twente verloor zondagmiddag met 3-1 bij PSV. Daarmee blijft de ploeg van Ron Jans staan op slechts vijf punten uit de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie. Heracles Almelo begon het weekend juist goed: de Almeloërs versloegen in eigen Telstar met overtuigende cijfers (7-0). En ondertussen pakt Erik ten Hag een prijs met Manchester United. Genoeg te bepraten dus in de nieuwe De Ballen Verstand.
  Enschede, Almelo