Volledig scherm
© Annina Romita

0 incidenten tijdens Airforce Festival; editie 2 al in de maak

ENSCHEDE - Er hebben zich zaterdag tijdens Airforce Festival op de voormalige luchthaven Twente geen incidenten voorgedaan. Dat zegt Eric van Oosterbaan van het organiserende Absolutely Fresh.

Rustig feestje
Volgens Van Oosterbaan is het vrij uitzonderlijk dat er op een publiek van 10.000 bezoekers geen ruzies, vechtpartijen of andere incidenten zijn. "De sfeer was uitgelaten en echt uitzonderlijk goed. Dit was voor ons het rustigste feestje van het jaar." Absolutely Fresh is ook verantwoordelijk voor de organisatie van onder meer Freshtival, Fantasy Island en Unity.

Een aantal mensen werd wel ter plekke op het terrein behandeld, niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Bewogen week
De eerste editie van het veelbesproken festival eindigt daarmee in een succes. Van Oosterbaan: "Vijf jaar lang zijn we eigenlijk al bezig met dit idee, om op de luchthaven een festival te organiseren. Deze week was uiteindelijk heel bewogen, met de rechtszaak er ook nog bij. Als dan uiteindelijk alles goed afloopt geeft dat wel even een gevoel van euforie."

Editie 2 op komst
De plannen voor de volgende editie op de luchthaven staan al in de steigers, volgend jaar omstreeks deze tijd moet Airforce Festival zijn tweede editie beleven. De organisator verwacht dan een nog grotere belangstelling. Van Oosterbaan: "Veel bezoekers waren razend enthousiast, ik ben benieuwd waar dit gaat eindigen."