Airforce Festival 2019: dit kun je zaterdag verwachten

VideoENSCHEDE - Het was nog even spannend of het wel door zou gaan, maar deze zaterdag vindt toch echt de vierde editie van het Airforce Festival plaats. Vliegveld Twente is weer omgetoverd tot een groot feestterrein, wat kun je verwachten dit jaar? Lees het hier.

HET WEER

Als de weersvoorspelling klopt, is het zaterdag perfect festivalweer. Met een maximale temperatuur van 24 graden wordt het (gelukkig) niet zinderend heet zoals vorige week. 

In de middag kan een buitje vallen, al wordt er niet veel neerslag verwacht. Het koelt ‘s avonds wel snel af, naar een graad of 14 rond middernacht. Een trui is dan dus een welkome aanvulling op je festivaloutfit.

HET TERREIN

Volledig scherm
Archiefbeeld: voorgaande editie Airforce Festival © Lars Smook

Het terrein ziet er uit zoals bezoekers gewend zijn: industrieel en met een legerthema. De oude vliegbasis vormt een prachtig decor, dus veel poespas is er niet nodig.

Er zijn dit jaar twee nieuwe areas: Rooftop en de Hangout. De Rooftop is een redelijk kleine area waar freestyle wordt gedraaid. De area bevindt zich, zoals de naam al verklapt, op het dak van een van de bunkers op de vliegbasis. De zogenoemde Hangout bevindt zich ín een van de bunkers en is volgens projectleider Kempen een ‘chillarea’. Hier kun je onder meer op de foto met dj’s, de nieuwste merchandise halen en even relaxen.

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een camping bij Airforce met ruimte voor 1.000 gasten.

DE LINE-UP

Het wil nog wel eens gezegd worden: alles klinkt hetzelfde op ‘hardcorefeesten'. Toch is er op het Airforce Festival een grote verscheidenheid aan artiesten en variatie in genres: van hardcore, speedcore tot terror, hardstyle en de wat lichtere happy hardcore. De line-up is dit jaar breder en daardoor toegankelijker dan voorgaande edities. Zo staan op het mainstage headliners in alle verschillende genres. Van de wat lichtere happy hardcore van Menthal Theo en Paul Elstak tot de darkcore van Partyraiser. Wat mag je komende zaterdag niet missen in Enschede?

Dr. Peacock

Waar: Airforce All Stars
Wanneer: 22.15 tot 23.15 uur.
Wie: Airforce heeft een grote naam binnengehaald met Dr. Peacock. De dj uit Alkmaar staat het hele jaar op de grootste hardcorefestivals - van Defqon tot Qlimax en Dominator - en doet nu ons eigen Enschede aan. Dr. Peacock valt op met zijn unieke en herkenbare stijl die binnen het genre Frenchcore valt. Kenmerkend voor zijn muziek is het hoge tempo van de bas en een minimalistisch en industrieel geluid. Bezoekers kunnen zich voorbereiden op een muzikale trip: de dj is bekend van zijn Trip Around The World-album, met als topper de track Trip to Ireland.

(tekst gaat verder onder video) 

Keltek

Waar: Superbash
Wanneer: 16.00 tot 17.00 uur.
Wie: Ken je Keltek niet? Wellicht doet de naam Psyko Punkz wel een belletje rinkelen. Keltek - Sven Sieperda - was jarenlang bekend als lid van dit populaire duo. Voor veel fans was het dan ook een grote schok toen hij een aantal jaar geleden aankondigde te stoppen om zich te focussen op andere zaken. Die andere zaken bleken later de stap naar een solocarrière te zijn. Sinds 2017 treedt Sieperda op als Keltek. De hardstyle-dj staat bekend om zijn authentieke melodielijnen die het publiek opzwepen. Hij staat daarmee garant voor een mooi feestje. Kijken dus!

(tekst gaat verder onder video)

Denekamps gespuis

Waar: Airforce All Stars
Wanneer: 23.15 tot 23.45 uur.
Wie: Voor een stukje Twentse trots is het optreden van het Denekamps gespuis eigenlijk wel een must. In het Twentse collectief hebben dj's Angerfist, Crypsis, Dyprax en Radical Redemption zich verenigd. De bundeling van hun krachten belooft een groot spektakel. De groep sluit net als drie jaar geleden het festival af. Op onderstaande beelden is te zien dat de mannen al druk zijn met de voorbereiding. Ben je nou niet zo fan van hun samensmelting? Angerfist en Radical Redemption staan eerder op de dag ook nog op het Airforce All Stars stage.

Check hier de volledige line-up van Airforce Festival.