Bezoekers genieten van Tuckerville: ‘Beetje regen mag de pret niet drukken’

ENSCHEDE - Tuckerville is echt een familiefestival, voor jong en oud. Van energieke twintigers tot kwieke zestigers: iedereen vermaakt zich op het feestje van Ilse DeLange op Het Rutbeek bij Enschede. Drie diverse vriendengroepen aan het woord over hun Tuckerville-ervaring: “Een beetje regen, maar een goede sfeer.”

George uit Brabant is Ilse’s grootste fan: ‘Volg haar al sinds 1995'

Volledig scherm
Len, George, Henk en Koos (vanaf links) op Tuckerville 2019 © Tubantia

“Al sinds 1995 ben ik fan van Ilse”, vertelt George (60) uit het Brabantse Best. Zijn goede virend Henk noemt hem zelfs ‘haar grootste fan’. “Hij heeft van één cd zelfs 25 exemplaren.” Honderduit vertelt George over de talloze ontmoetingen en concerten die hij van de Ilse heeft gezien in de loop der jaren. “Ik heb haar voor het eerst gezien en gesproken tijdens de Country Music Awards van 1995 in Veenendaal. Ze was nog een meisje met krullen. Ik sprak haar in de kantine. Toen zei ik Ilse: ‘jij gaat nog heel groot worden’. En zie nu, we zijn hier op haar eigen festival.”

Tweede bezoek

Quote

Ik zei Ilse: ‘jij gaat nog heel groot worden’. En zie nu: we zijn hier op haar eigen festival.

George uit Best (NB)

Het is George’ tweede bezoek aan Tuckerville, dit jaar samen met zijn vrienden Len, Henk en Koos. De groep zestigers heeft elkaar een paar jaar geleden leren kennen in een guesthouse in Portugal. Len komt uit Engeland, maar is dankzij George ook groot fan geworden van Ilse DeLange. Trots laat hij een foto zien van de vorige editie van Tuckerville, waar hij samen met de Twentse zangeres op staat. Breed lachend: “She’s great!”

Met een glas wijn in de hand genieten de vier vrienden aan een tafeltje van het zonnige weer. “Het was vorig jaar wel iets rustiger, maar de sfeer is er niet anders om”, zegt George. Henk vult hem aan: “Het is hier gewoon gemoedelijk. Een goede sfeer én goede muziek.” George: “Ik wil zeker nog naar The Teskey Brothers. “Lekker soul en blues.”

Brigitte en Ina uit Enschede: ‘Het is écht prachtig hier’

Volledig scherm
Brigitte (links) en Ina uit Enschede op Tuckerville © Tubantia

Tuurlijk, Enschedeërs Brigitte (58) en Ina  (59) kennen Het Rutbeek. Maar Tuckerville was nog onbekend voor Ina, die eerder al festivals als Pinkpop en Lowlands bezocht. “Ik heb wel eens foto's van Tuckerville gezien. Heel gelikt, denk je dan. Maar dan kom je hier, en dan ís het ook echt prachtig. Ik praat met wildvreemde mensen”, zegt ze enthousiast. “Het is heel leuk, ondanks de regen. De sfeer is heel goed”, vertelt haar vriendin Brigitte. “Je raakt met allerlei mensen aan de praat en we werden zelfs voorgelaten in de rij voor het eten. Zo aardig allemaal.”

Voor welke artiesten de Enschedeërs komen? “Ilse deLange natuurlijk”, zeggen de twee in koor. “En Duncan Laurence, James Morrison en Blof”, vult Ina aan. “Oh en Joe Cocker. The Grand East  bedoel ik natuurlijk. Die band was ook heel goed net. De zanger ging helemaal uit z’n plaat. Ik kende ze niet, maar zo ontdek je op zo'n festival ook allerlei nieuwe muziek.”

Vrienden uit Klazienaveen: ‘Mooie setting’

Volledig scherm
Nick, Lars, Robin, Tim en Wiljan (vanaf links) op Tuckerville © Tubantia
Quote

Het festival is uitver­kocht, maar het komt niet megadruk over.

“Ja kutweer net, maar de sfeer is goed”, luidt de korte samenvatting van Wiljan. Samen met vijf vrienden en aanhang is hij afgereisd vanuit Klazienaveen (Drenthe) naar het festivalterrein in Enschede. “De dames hadden het idee om naar Tuckerville te gaan”, bekent Tim. De twintigers uit Drenthe zijn voor het eerste op Tuckerville en komen - natuurlijk - met name voor Daniël Lohues. “Het festival  isuitverkocht, maar het komt niet megadruk over. Het voelt compact”, zegt Nick. “Het terrein is ook niet te groot, de setting is mooi”, voegt zijn kameraad eraan toe.

Een verbeterpunt voor het festival hebben de vrienden nog wel. “Verkeerstechnisch was het niet heel goed geregeld. Het was mega druk en het duurde lang voordat we op het terrein waren”, zegt Nick. “Maar goed, met zo’n festival blijft dat ook wel lastig.” 

>> Meer Tuckerville check je hier

Eerder namen we een kijkje in The Creek bij het optreden van Duncan Laurence. Bekijk de video hieronder.