Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019

RecensieENSCHEDE - Het Airforce Festival is geen allegaartje, maar een festival voor echte liefhebbers van hardcore, hardstyle en de vele andere substromingen in dit harde muziekgenre. De organisatie bleef ook tijdens de vierde editie van dit festival trouw aan die specifieke doelgroep, maar bewees tegelijkertijd dat er ruimte is voor innovatie. Een terugblik op de 2019-editie van het hardstylefestival aan de hand van vijf criteria.

Airforce Festival 2019

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling

Muziek

Volledig scherm
De mainstage van Airforce © Robin Hilberink

De line-up was dit jaar breder en daardoor toegankelijker dan voorgaande edities. Zo stonden op de mainstage de hele dag headliners uit verschillende substromingen, van happy hardcore tot darkcore. Voor ieder wat wils dus, hoewel de echte gabbers hun neus ophaalden voor de wat mildere substromingen.

Ook is er met de toevoeging van een nieuwe area, de Rooftop, aandacht besteed aan verbreding van de line-up. Op de rooftop werd de hele dag freestyle gedraaid, een mildere substroming, en dat viel goed in de smaak bij de bezoekers. Zo goed, dat er zelfs een rij stond. Er konden ongeveer 280 man op de dansvloer die bovenop een kazerne was gebouwd. Dus pas als er wat mensen uitgedanst waren, mochten nieuwe feestvierders de trap op.

Met de verruiming van de line-up is geen afstand gedaan van de, volgens liefhebbers, echte hardcore. Voor het harde werk konden de bezoekers terecht in de bunker en de kazerne. Plekken waar de harde dreunen door de weerkaatsing tegen de dikke muren extra hard klonken.

Het dj-duo Sub Zero Project uit Goor speelde zaterdag een thuiswedstrijd, en dat deden ze goed. De twintigers stonden op het mainstage en wisten de bezoekers goed op te zwepen met hun muziek (zie video). Ook onze ‘eigen’ Angerfist en Radical Redemption, beide uit Denekamp, vielen bij veel bezoekers in de smaak. Een groot deel van de internationale bezoekers die wij spraken hadden de heren zelfs bovenaan hun lijstje staan.

Sterren: 4