Volledig scherm

Boulevard Outdoor 2016: weer valt tegen, festival niet

WIERDEN – Zes area’s , totaal verschillende muziekstijlen, zon, een drupje regen, een haast dorpse sfeer en een fantastische eindshow, allemaal langs de waterkant in Wierden. Het zijn de ingrediënten van het festival Boulevard Outdoor dat zaterdag 7.000 bezoekers naar Het Lageveld trok.

Wij waren er de hele dag bij en schreven onderstaande recensie

Geen grote incidenten

De voorspellingen waren optimaal: 25 graden en de hele dag zon. Zaterdag bleek dat de weergoden in praktijk nogal wispelturig kunnen zijn. De zon scheen slechts mondjesmaat en in de middaguren viel zelfs regen. Omdat de avond heel zacht en aangenaam was, zullen festivalbezoekers desondanks terugkijken op een zeer geslaagde editie.

Er waren geen grote incidenten, maar een aantal personen gingen wel 'out'. Zij moesten met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De politie spreekt desondanks van een geslaagde dag zonder veel problemen.

Kenny B alleen
Aan het begin van de dag laten de bezoekers nog even op zich wachten waardoor het terrein vrij leeg oogt. Tel daar een flinke regenbui bij op en zo kan het gebeuren dat bij de populaire Kenny B - van de megahit Parijs – slechts een tiental mensen staan. Die bui was overigens de enige van de hele dag.

Hé jij daar!
Overal op het terrein vallen bekenden elkaar in de armen en wordt er flink gezwaaid. Alsof iedereen elkaar lijkt te kennen. Is Freshtival een Enschedees feestje, Boulevard Outdoor is dat voor Wierden, Almelo en omliggende dorpen.

Op het festival is er voor ieder wat wils. De zes area’s bieden muziek voor alle liefhebbers. Van hardstyle in de dangerouzmind-tent tot 90’s met onder andere 3 FM dj’s Domien Verschuuren en Michiel Veenstra. Een beetje afgelegen van de rest kom je op een kleine intieme open plek in het bos. Een technobos welteverstaan. De reflecties van de lichten op bomen geven een gaaf effect en de groep technoliefhebbers op het festival vieren hier hun eigen feestje. Enig nadeel, er is geen bar in het bos dus moet je eerst teruglopen naar het terrein voor dat welverdiende biertje.

Voor Hollandse hits moet je in de feestkeet zijn. Een gezellig sfeertje en veel meezingers passeren hier de revue. Wel jammer dat het geluid zo zacht stond bij dat podium. Tijdens het optreden van John de Bever waren de teksten bijvoorbeeld bijna onverstaanbaar. Gelukkig kende iedereen de tekst…

Volledig scherm

Feest in de avond
’s Avonds komt het feest pas echt op gang. De verlichting van de mainstage gaat aan en het lijkt wel een soort achtbaan. Overdag was de stage niet zo spectaculair en dat viel ook de bezoekers een beetje tegen, maar dit werd ’s avonds meer dan goed gemaakt.

Het wordt steeds lastiger om je weg te vinden tussen de mensenmassa. Het terrein voor de mainstage stroomt vol voor afsluiter Julian Jordan en zelfs voor de Urban Stage staan mensen te dansen. De rest van de dag was daar niemand te vinden. Misschien een overbodige luxe? De stage had overigens ook veel last van geluidsoverlast van aan de ene kant de mainstage en aan de andere kant de feestkeet. Alsof het er tussen gepropt was.

Volledig scherm

Polonaise
Voor de eindshow nog even een polonaise meepakken in de 90’s tent waar net het Frikadellenkoor ingezet wordt (komt dé zomerhit van 2016 uit de 90’s?). Dan gaan lichten en muziek uit en wacht een spetterende eindshow.

Fantastisch mooi vuurwerk begeleid door precies de juiste beats om deze avond in Wierden af te sluiten. En wanneer we langs het water teruglopen naar onze auto, overal lichtjes zien en vrolijke mensen flaneren, krijgen we het echte Boulevard-gevoel. Dit was Boulevard Outdoor op z'n best.

Volledig scherm

Onderste foto is gemaakt door Johannes Wassenaar

Volledig scherm
Spectaculaire beelden bij de eindshow © Davine Vleerbos