Dauwpop 2019: dit kun je verwachten van de jubileumeditie

videoHELLENDOORN - De laatste tickets voor Dauwpop 2019 vlogen begin deze maand de deur uit. Daarmee is de jubileumeditie van het Hellendoornse festival met 15.000 tickets wederom stijf uitverkocht. Wat kun je verwachten van de 2019-editie? We sommen het voor je op!

HET WEER

Om maar gelijk met een van de belangrijkste zaken te beginnen: het weer. Zo bloedheet als vorig jaar wordt het deze editie niet. Eerdere weersvoorspellingen gaven een kletsnat beeld van de jubileumeditie, maar de vooruitzichten zijn inmiddels een stuk beter. De temperatuur schommelt rond een graad of 18 en alleen rond de middag wordt een klein buitje verwacht.

Volledig scherm
Dauwpop 2018 © Lars Smook
Volledig scherm
© Weerplaza

VERNIEUWD TERREIN

Niet raar opkijken als je donderdag een compleet ander festivalterrein betreedt dan voorgaande edities. Zowel de ingang als het hoofdpodium staat op een andere plek. Ook nieuw: een karaokebar, waar je kunt meebleren met al je favoriete guilty pleasures.

Volg Dauwpop via Tubantia
Tubantia doet donderdag verslag van Dauwpop. Met foto's, video's en festivalverhalen houden we je op de hoogte van de 25ste editie van het Hellendoornse festival.

Volledig scherm
Het hoofdpodium staat bij de jubileumeditie op een andere plek dan voorgaande jaren © Lars Smook

Voor de jubileumeditie wordt het festivalterrein eveneens uitgebreid met de terugkeer van het Enge Bos. De organisatoren noemen het een ‘flauwekul podium'. Onder meer George Baker zingt er zijn classics ‘Little Green Bag’ en ‘Paloma Blanca’.

LINE-UP

Voor de jubileumeditie heeft Dauwpop dit jaar flink uitgepakt met de line-up. Waar het festival vorig jaar koos voor grote, bekende Nederlandse namen als Kensington, Jett Rebel en dj Paul Elstak, is de line-up deze editie meer internationaal. Namen als Nothing But Thieves en Kaiser Chiefs maken hun opwachting tussen jonge talenten als EUT en Naaz. Wat mag je absoluut niet missen op Hemelvaartsdag in Hellendoorn?

Volledig scherm
Kaiser Chiefs © AP

Kraantje Pappie
Waar: Jupiler Main Stage, 13.00 uur
Wie: Kraantje Pappie maakt al jaren de Nederlandse festivals tot een groot feest. Met hits als ‘Waar is Kraan’ en ‘Liefde in de Lucht’ is het meteen vol energie wakker worden in de feesttent van het hoofdpodium, waar de Groningse hiphopper na eerdere Dauwpop-bezoekjes dit jaar voor het eerst staat geprogrammeerd.

Kaiser Chiefs
Waar: Jupiler Main Stage, 16.15 uur.
Wie: Eén van de grootste festivalbands uit de zeroes. Kaiser Chiefs was headliner op Lowlands én Pinkpop en heeft een verzameling hits om U tegen te zeggen. De laatste jaren heeft de Britse rockband weinig nieuw materiaal uitgebracht, maar wie kent het nummer ‘Ruby’, met die herkenbare gitaarrif in het intro, niet?

Volledig scherm
Nothing But Thieves © Getty Images

Nothing But Thieves
Waar: Jupiler Main Stage, 21.30 uur
Wie: Nothing But Thies, bekend van nummers als ‘Sorry’ en ‘Amsterdam’, stond vorig jaar nog op het hoofdpodium van Pinkpop. De Britse rockers werden geboekt nadat 14.000 mensen hen als ‘Gouden Tip’ hadden doorgegeven aan de organisatie van het Limburgse festival. Dat Nothing But Thieves populair is, staat dus buiten kijf. De Britse band sluit het festival af.

Fatal Flowers
Waar: The Barn, 15.00 uur.
Wie: Tussen 1984 en 1990 waren de Amsterdamse Fatal Flowers dé Nederlandse gitaarrockband. Na een afwezigheid van bijna 20 jaar zijn de legendes terug, te beginnen op Dauwpop. Dit mag je als Nederlandse rockliefhebber niet missen.

EUT
Waar: King King Stage, 15:45 uur
Wie: Misschien wel één van de leukste up and coming indiebandjes van Nederland. Het Amsterdamse EUT bracht vorig jaar hun debuutalbum uit en werd al gauw een favoriet op radiozender 3FM. Een tour door het Verenigd Koninkrijk staat in de planning, maar eerst Dauwpop.

Daniel Lohues
Waar: The Barn, 22:00 uur
Wie: De voormalig frontman van Skik en een gerespecteerd liedjesschrijver in zijn eigen recht. Daniel Lohues treedt al jaren als solo-artiest op, op festivals én in theaters. Voor wie na een dag feesten zin heeft in mooie songs met Drentse tongval is de afsluiter van The Barn een prachtig einde van een lange festivaldag.

 WhatsApp ons!

Heb je een aanvulling op dit overzicht? Stuur ons een bericht op 06-13328999

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.