Volledig scherm
Kaiser Chiefs © persfoto

Dauwpop haalt Kaiser Chiefs binnen

HELLENDOORN - De line-up van Dauwpop 2019 begint steeds meer vorm te krijgen. Nadat eerder de internationale band Nothing But Thieves als headliner was vastgelegd, volgt nu een volgende grote naam. Kaiser Chiefs komt naar de bossen in Hellendoorn. Ook Ronnie Flex en De Staat zijn van de partij.

De Britse indierockband Kaiser Chiefs - bekend vanwege hun hit ‘Ruby’ - is vastgelegd voor het festival op Hemelvaartsdag (30 mei). Het is de tweede keer dat Kaiser Chiefs naar Hellendoorn trekt. Daarnaast zal ook dé festivalband van Nederland - De Staat - op Dauwpop te zien zijn. De Staat brengt begin 2019 een nieuw album uit, op Dauwpop speelt de band een exclusieve show voor Oost Nederland. Ronnie Flex en Maxi Jazz (Faithless) zijn ook nieuwe namen. 

Dauwpop gaat alweer de 25e editie tegemoet. De afgelopen jaren raakte het evenement steeds uitverkocht. Kaartjes voor de nieuwe editie zijn al te koop. Dauwpop heeft plaats voor 15.000 bezoekers.

Line-up tot nu toe: Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex & Deuxperience, Maxi Jazz (Faithless), Rondé, Joost, Donnie, Frank Carter & The Rattlesnakes, Daniel Romano, Sjaak, Ares, Leafs en Black Foxxes.

Volledig scherm
Sfeerbeeld van vorig jaar uit de Party Pit. © Lars Smook
  1. Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019
    PREMIUM
    Recensie

    Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019

    ENSCHEDE - Het Airforce Festival is geen allegaartje, maar een festival voor echte liefhebbers van hardcore, hardstyle en de vele andere substromingen in dit harde muziekgenre. De organisatie bleef ook tijdens de vierde editie van dit festival trouw aan die specifieke doelgroep, maar bewees tegelijkertijd dat er ruimte is voor innovatie. Een terugblik op de 2019-editie van het hardstylefestival aan de hand van vijf criteria.