Volledig scherm
© De Gelderlander

Definitieve streep door hoofdstunt Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De stuntcommissie van de Zwarte Cross heeft vrijdagavond laat besloten dat de hoofdstunt, waarbij stuntman Chuck Borden met een katapult 30 meter de lucht in zou worden geschoten om 80 meter verderop weer neer te komen, definitief niet doorgaat. 'Het is gewoon niet veilig.'

De commissie heeft dat besloten nadat de eerste twee sprongen vrijdag al niet doorgingen vanwege een kapotte katapult. Volgens de organisatie is de teleurstelling groot bij het team dat al zeven maanden bezig was met de voorbereiding.

Waterschade
Op Facebook meldt de organisatie dat het eigenlijk al misging bij de testlocatie, in de buurt van de IJssel. Door de hoge waterstand ontstond er waterschade aan de katapult en moest de bedrading worden vervangen. Ook kon de software van het gevaarte niet goed worden geprogrammeerd.

Excuses
Hoewel er extra mankracht is ingezet om dit alsnog voor elkaar te krijgen, is dat niet gelukt. 'We bieden onze excuses aan voor iedereen die het jammer vindt dat deze stunt niet doorgaat. Geloof ons, zelf balen we er nog het meest van!', aldus de organisatie.