Volledig scherm
De Zwarte Cros gaat plastic drinkbekers gescheiden inzamelen en recyclen. © ANP

Duizenden gratis kaarten voor ‘LIVE EED’ op uitverkochte Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross stelt enkele duizenden gratis kaarten beschikbaar voor donderdagavond 18 juli. Met deze kaarten kunnen bezoekers een instructieavond in de Megatent bijwonen over het gescheiden inzamelen van plastic drinkbekers.

De Zwarte Cross hoopt 18 juli met 13.000 ‘gelijkgezinden’ een ‘LIVE EED’ af te leggen, om daarmee ‘plechtig te beloven om de bekers op een juiste manier te scheiden'. Dat schrijft de organisatie op haar website. Van de verzamelde bekers worden weer nieuwe gemaakt. 

‘Zonder enthousiaste kartrekkers zijn we kansloos', stelt het festival vast. ‘Daarom vindt er op de donderdagavond een feestelijke instructieavond met uitleg plaats, over hoe deze bekers te recyclen. Tijdens deze ludieke instructie zullen de aanwezigen, samen met festivaldirectrice Tante Rikie, de LIVE EED uitspreken’.

De gratis tickets die hiervoor beschikbaar worden gesteld, zijn vanaf donderdag 27 juni om 8.00 uur online te bestellen. Er zal een wachtrij worden ingesteld. De Zwarte Cross is al langere tijd volledig uitverkocht.