Even weg uit de festivaldrukte? Fields of Joy heeft de Rolstoeltaxi

VideoOLDENZAAL - Festivals zijn leuk, maar onmiskenbaar een aanslag op je voeten. Om even te ontsnappen aan de drukte én het gewandel over oneffen zandpaden, rijden er vier rolstoeltaxi's rond op Fields of Joy. Een soort service, zelfs een soort theateract, maar vooral even een momentje rust op een drukke festivaldag.

Lars de Klepper van Man in Pak Producties is één van de vier ‘chauffeurs’ die deze zaterdag rondrijdt op Het Hulsbeek. Gekleed in een strak zwarte outfit, mét goud omrande pet, brengt hij bezoekers de hele dag van A naar B. “Ik heb wel een eindbestemming nodig”, zegt hij gedecideerd in zijn rol. “Net als bij een echte taxi.”

Ontspannen dankzij zwoele stem

Wie plaats neemt in de Rolstoeltaxi krijgt een dekentje over zijn of haar vermoeide benen én een koptelefoon op. Een zwoele stem groet je gedag en zegt je te ontspannen. Daarna brengt Lars of één van zijn collega's je naar de andere kant van het festivalterrein, als dat de wens is. “Het is echt een manier over even helemaal weg te zijn uit de festivalsfeer”, vertelt Lars over zijn taak als rolstoeltaxi-chauffeur. “Na een ritje in de taxi ben je weer helemaal opgeladen en kom je de rest van de avond weer door. Dansend en lopend.”

Twintig kilometer op een dag

Man in Pak Producties biedt de taxiservice aan op festivals door heel het land, maar ook op aanvraag op bijvoorbeeld bedrijfsfeesten. “Overal waar je maar een stuk moet lopen”, zegt De Klepper. “Mensen reageren heel positief. Ik ben de hele dag al druk met bezoekers naar plekken brengen. Hoeveel ik loop op zo'n dag? Ik schat vandaag 20 kilometer.”

Volledig scherm
Verslaggever Bjorn Weinreder test de Rolstoeltaxi op Fields of Joy. © Jadrike Boels