De eerste editie van Onder de Radar.
Volledig scherm
De eerste editie van Onder de Radar. © Robin Hilberink

Festival Onder de Radar maakt line-up tweede editie bekend met opera op vliegbasis Enschede

ENSCHEDE - Festival Onder de Radar heeft vrijdagmiddag de line-up bekend gemaakt van de tweede editie van het technofestival op de vliegbasis Twente. En daar werd flink voor uitgepakt. De namen van de acts die naar Enschede komen werden via Facebook gepresenteerd in een video met zangeres Diet Gerritsen, die een opera-ode aan techno bracht.

Tijdens de presentatie zingt de van regiosoap ‘Jonge Leu en Oale Groond’ bekende zangeres op de voormalige vliegbasis nummers van de grootse acts in het technogenre. Het muzikale tafereel was vrijdag live te bekijken op Facebook.

Vier area's

Na de video zijn de namen die organisator Basic Grooves op zaterdag 27 juli naar Enschede haalt bekendgemaakt. Op de tweede editie  van het technofestival zijn op vier area's acts te zien. 

Het hoofdgebied is op de landingsbaan van de vliegbasis. Daar treden onder andere FJAAK, Rødhåd en Speedy J op. De meer industriële techno van ROD, Paula Temple en Stranger zal te horen zijn op podium De Reactie in de F-16 shelter op het vliegveld. 

Mano le Tough, I-F en Elias Mazian zijn de grote namen  in de nieuwe area op het dak van een bunker, met de naam Basic Grooves. Lokale helden als Joep & Remma, Marco Ðakić en organisator Bas Amro teden op in de oude kazerne op het terrein, de Doofpot area in de oude kazerne.

De volledige line-up van het festival is via de website van Onder de Radar te bekijken.

Kaartverkoop

Op de eerste editie van Onder de Radar kwamen vorig jaar duizenden bezoekers af. De verkoop van kaarten voor het festival is donderdagavond begonnen via WhatsApp: de loyalty-verkoop. De eerste 1500 tickets raakten toen al uitverkocht. Reguliere tickets voor onder de Radar gaan vanaf 10 april over de toonbank.

Kijk de presentatie van de line-up hieronder terug: