Jason Derulo is de hoofdact van Freshtival dit jaar
Volledig scherm
Jason Derulo is de hoofdact van Freshtival dit jaar © AP

Freshtival haalt Jason Derulo naar Enschede

ENSCHEDE - Jason Derulo komt dit pinksterweekend naar Twente. De Amerikaanse wereldster is de headliner van Freshtival in Enschede. Ook Tino Martin, Fedde le Grand,  W&W, Nicky Romero en Ronnie Flex zijn op Het Rutbeek te zien.  

Freshtival is met 40.000 bezoekers het grootste festival van Twente. Hitmachine Jason Derulo wordt de hoofdact op zondag. De Amerikaanse zanger scoorde wereldwijd hits met nummers als Wiggle, Talk Dirty en Want to Want Me. Zijn komst is bijzonder: het wordt namelijk het enige moment dit festivalseizoen dat Derulo in Nederland te zien is. Vorig jaar was dancehall-artiest Sean Paul de headliner.

Freshtival viert dit jaar haar 11e editie en vindt traditiegetrouw plaats in het pinksterweekend, op zaterdag 8 en 9 juni. Op zaterdag is Nicky Romero de headliner van het festival aan Het Rutbeek. 

150 artiesten op Rutbeek

Beeld van Freshtival vorig jaar in de Grolsch-tent
Volledig scherm
Beeld van Freshtival vorig jaar in de Grolsch-tent © Lenneke Lingmont

Organisatie Absolutely Fresh maakt woensdag een hele rits aan namen bekend, in allerlei genres. Zoals bekend kiest Freshtival voor een breed en gevarieerd aanbod aan artiesten. Zo zullen ook Suzan & Freek, Maan, Kraantje Pappie,  Ronnie Flex & Deuxperience, Kris Kross Amsterdam en Salvatore Ganacci te zien zijn in Enschede. In totaal zijn 150 artiesten vastgelegd. 

Freshtival begint komende editie op vrijdag voor campinggasten en eindigt zondagavond. Kaarten zijn nog te koop. 

Line-up (onder andere): Jason Derulo, W&W, Nicky Romero, Ronnie Flex & Deuxperience, Kraantje Pappie, Tino Martin, Fedde Le Grand, Lucas & Steve, Maan, Coen & Sander (radio 538), Famke Louise, Josylvio, Salvatore Ganacci, Mental Theo, Snollebollekes, Suzan & Freek, Tabitha, Frenna, David Vunk, Wildstylez en Kris Kross Amsterdam.

De volledige line-up is hier te lezen.