Ilse deLange opent Tuckerville-winkel in Enschede: 'Festival moet blijvertje worden’

VideoENSCHEDE  - Van mokken en tassen tot overals en truien: aan de Haverstraatpassage in Enschede is zaterdag voor één dag een pop-upstore van het festival Tuckerville geopend. Met de winkel wil organisator Ilse deLange een signaal afgeven: Tuckerville moet een traditie én uiteindelijk een meerdaags festival worden.

De Twentenaar mag best een beetje trots zijn op Tuckerville, is de boodschap van Ilse deLange. „We willen aan de Twentenaren heel erg duidelijk maken dat we er zijn en dat we hulp nodig hebben om Tuckerville tot een succes te maken. Tuckerville moet een traditie worden. Dat we over 10 of 15 jaar kunnen zeggen: weet je nog hoe het begon?”

‘Héél exclusief’

Volledig scherm
Ilse deLange in haar eigen pop-upstore in hartje Enschede © Reinier van Willigen

Het festival trok vorig jaar 15.000 bezoekers, duizenden meer dan in 2017. „We zijn nog steeds aan het bouwen: een festival stamp je niet zo maar in één jaar uit de grond, dat is een langdurig proces”, benadrukt de zangeres. „We worden gelukkig steeds meer omarmd door de Tukkers en ver daarbuiten.”

In de pop-upstore is zaterdag nieuwe merchandise van het festival te koop. Ook worden er verrassingsoptredens gegeven, is er een pubquiz en wordt er een kleurwedstrijd gehouden voor de kids. Waarom de pop-upstore maar één dag geopend is? „Nou, dat heeft denk ik gewoon een beetje met de facilitaire mogelijkheden te maken”, antwoordt Ilse deLange eerlijk. „Dus laten we zo zeggen: het is héél exclusief.”

Meerdaags festival

De zangeres uit Almelo is ambitieus. „Ik hoop dat het goed blijft gaan met Tuckerville en dat we uiteindelijk zelfs toe kunnen groeien naar een meerdaags festival. Dat zou helemaal fantastisch zijn.”

De pop-upstore aan de Haverstraatpassage 58 is zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Tuckerville vindt zaterdag 7 september plaats op Het Rutbeek. Artiesten als James Morrison, BLØF, Douwe Bob en Ilse Delange zelf zijn al bevestigd.