Krezip op Pinkpop 2019
Volledig scherm
Krezip op Pinkpop 2019 © ANP

Krezip, Guus Meeuwis en Danny Vera op Tuckerville 2020

ENSCHEDE - Krezip, Guus Meeuwis, Danny Vera en Suzan & Freek zijn de eerste namen voor Tuckerville 2020. Dat heeft festivalorganisator Ilse deLange, die zelf ook weer op de planken staat, woensdagochtend bekendgemaakt. Het festivalterrein op Het Rutbeek in Enschede wordt flink uitgebreid.

Tuckerville was dit jaar met 17.500 bezoekers voor het eerst compleet uitverkocht. Het festivalterrein wordt voor de 2020-editie bijna anderhalf keer zo groot. Toch zegt organisator Friendly Fire niet per se te azen op een hoger aantal bezoekers. „Bij Tuckerville hoort een ontspannen en relaxte sfeer. Dat is de belangrijkste reden voor ons om vernieuwingen door te voeren op het terrein”, aldus het festival. „Als we komend jaar weer 17.500 bezoekers mogen verwelkomen, zijn wij al supertrots.”

Tijdens Tuckerville 2019 was het soms wel érg druk op het festivalterrein, met name tussen de optredens door. Het verruimen van het terrein voor de komende editie moet zorgen voor meer zitruimtes, meer foodtrucks en een uitgebreidere randprogrammering.

Kaartverkoop start zaterdag

Sfeerbeeld van Tuckerville 2019
Volledig scherm
Sfeerbeeld van Tuckerville 2019 © Robin Hilberink

Tuckerville 2020 vindt plaats op zaterdag 12 september. De kaartverkoop voor het Enschedese festival start aankomende zaterdag, 21 december, om 10:00 uur.

„Langzaam maar zeker groeien we toe naar het worden van een traditie”, vertelt 'festivaldirecteur’ Ilse deLange. „Dat kan alleen maar door de fans van Tuckerville, die ons festivalterrein vullen met enthousiasme en daarmee een super sfeer creëren.”

Over de line-up

Krezip maakte eerder dit jaar na tien jaar afwezigheid een comeback, met een optreden op Pinkpop en drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. De band van Jacqueline Govaert geldt als een van dé headliners van Tuckerville 2020. Ook Guus Meeuwis, die volgens Tuckerville al jaren hoog op de wensenlijstjes van de bezoekers staan, doet het Enschedese festival aan.

Danny Vera, die ook een bezoekje brengt aan Enschede, is dit jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000. De Nederlandse zanger knalt de populaire lijst van Radio 2 binnen op plek 4.

De eerste namen voor Tuckerville 2020:

- Krezip
- Guus Meeuwis
- Danny Vera
- Suzan & Freek
- Christopher Paul Stelling
- Ida Mae
- Daniel Donato

Meer namen worden de komende maanden bekendgemaakt.

Volledig scherm
© Robin Hilberink