Volledig scherm
De Belgische ‘commentatoren’ bij de ingang van de Zwarte Cross. © Jan Ruland van den Brink

Ludiek welkom voor Cross-gangers bij ‘klassieker van Lichtenvoorde’

LICHTENVOORDE - Bezoekers van de Zwarte Cross worden vrijdagmorgen op een ludieke manier verwelkomd: door twee Belgische ‘verslaggevers’ van ‘Radio Mano Sport’ die de aankomst beschrijven alsof er een wielwedstrijd gaande is.

Zij heten de gasten welkom op de driedaagse, oftewel de ‘klassieker van Lichtenvoorde’. Velen ontkomen niet aan de scherpe blik en analyse van de verslaggevers.

Team bakvis

,,Daar komt team bakvis, in het roze en in het groen. Ze werken goed samen”, horen twee dames als ze aankomen. ,,En daar gaat de communicatie even verloren, roze loopt door maar laat groen achter. O, o daar miste ze even dat groen nog een heuptasje moest laten controleren.”

En op dezelfde wijze worden ook ‘Jezus’, een jochie met een roze trui als ‘Giro-winnaar’ en een ‘man in korte jeans’ verwelkomd door de Belgische commentatoren.

Volledig scherm
De entree van de Zwarte Cross op vrijdag. © DG
  1. Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019
    PREMIUM
    Recensie

    Bijzondere sfeer, innovatie en passie: dit was Airforce 2019

    ENSCHEDE - Het Airforce Festival is geen allegaartje, maar een festival voor echte liefhebbers van hardcore, hardstyle en de vele andere substromingen in dit harde muziekgenre. De organisatie bleef ook tijdens de vierde editie van dit festival trouw aan die specifieke doelgroep, maar bewees tegelijkertijd dat er ruimte is voor innovatie. Een terugblik op de 2019-editie van het hardstylefestival aan de hand van vijf criteria.