Volledig scherm
Een eerdere editie van het Popcorn-festival © Robin Hilberink

Popcorn Festival Lattrop verheugt zich op droog weer

LATTROP - De verwachtingen zijn hooggespannen bij de leden van de Plattelands Jongeren Organisatie Lattrop (PJO) voor het festival Popcorn.

Komende zaterdag wordt mooi weer voorspeld tijdens het door hen georganiseerde festival Popcorn en dat zou zo ongeveer voor het eerst zijn. „We gaan voor minstens 1500 bezoekers”, aldus Robbin Groeneveld van PJO Lattrop.

Vierde editie

Dit jaar is de vierde editie van het festival aan de Breemorsweg, middenin een maisland. „We hadden op de eerste keer 's avonds regen, de tweede keer hebben we vanwege de regen zelfs eerder moeten afbreken. Nu ziet het er goed uit en dat merken we ook in de kaartverkoop. Die gaat veel harder dan andere jaren. We hebben goede hoop op 1500 bezoekers uit te komen, Dat zou heel mooi zijn.”

Maar, door ervaring wijs geworden, houdt de PJO wel een plan B achter de hand. „Een slecht weer scenario dus”, zegt Groeneveld, een van de acht leden van de commissie die het festival organiseert. „We hebben bijvoorbeeld tenten achter de hand.” Groeneveld: „We hebben het festival verder 'opgeplust'. Een groter podium, meer licht, een extra artiest en we hebben de entreeprijs en consumptieprijs laag kunnen houden. Alles is er voor een mooi feestje in de maïs.”

Foute Party

Zaterdagavond is radiozender Qmusic te gast in Lattrop, gevolgd door een optreden van de band Crystal Dream. De avond wordt afgesloten door dj Tim ter Wee. „Hij zal ook de wat steviger dancemuziek draaien”, zegt Groeneveld. „Daaraan is een duidelijke behoefte, zo hebben wij gehoord van onze bezoekers.”

Het festival begint om 19.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Kaarten zijn voor 7,50 euro per stuk verkrijgbaar via popcornlattrop.nl.