Volledig scherm
Zo trof Jeroen Gebbing vorig jaar zijn auto aan op de parkeerplaats. © Facebook / Jeroen Gebbing

Porsche-vandalen Zwarte Cross nooit gepakt

LICHTENVOORDE - De vandalen die vorig jaar de Porsche van Jeroen Gebbing uit Borne toetakelden, zijn nooit  gepakt. Dat zegt de Tukker in aanloop naar een nieuwe editie van de Zwarte Cross. 

Op de parkeerplaats van Beusink Recreatie keek Gebbing vorig jaar vreemd op na een bezoekje aan de Zwarte Cross. Op z'n peperdure Porsche Panamera was een fiets gegooid. Ook hadden 'grappenmakers' twee banden leeg laten lopen. De schade was aanzienlijk: zo'n 4.600 euro.

Niet gepakt

De Bornenaar riep de daders via Facebook op zich te melden. Deden ze dat niet, dan zou hij de beelden die z'n dashcam maakte openbaar maken. Hoewel de oproep massaal gedeeld werd, hebben de daders zich nooit gemeld. Gebbing maakte de beelden niet openbaar.

„Ze zijn wel door het politiesysteem gehaald, maar niet gepakt”, vertelt Gebben nu. Hij vermoedt dat de daders uit het buitenland komen. Wel kreeg hij de schade vergoed via de verzekering. De Tukker zegt geschrokken te zijn van alle aandacht die z'n oproep kreeg, dat was nou ook weer niet de bedoeling geweest.

Niet met de Porsche

Met zijn Porsche Panamera gaat hij deze editie niet naar de Zwarte Cross, die is namelijk onlangs verkocht. Wel neemt hij mogelijk een andere dure bolide mee. „Anders zou het de omgekeerde wereld zijn. Omdat een paar jongens rebels zijn, moet ik met een knakworst naar de Zwarte Cross? Maar ik weet nog niet zeker of ik ga, dat bekijk ik op het laatste moment.”