Volledig scherm

Ranzige festivaldixie? Bij Fields of Joy huur je gewoon je eigen toilet

OLDENZAAL – Ergernis nummer 1 van festivalbezoekers? Vieze, stinkende of smerige toiletten. Bij Fields of Joy hebben ze daar wat op bedacht. Bezoekers kunnen komend weekeinde op Het Hulsbeek hun eigen privé-dixie reserveren.

Naambordje & sleutel
18 exemplaren zijn al geserveerd en worden voorzien van eigen naambordje en sleutel. Zo zijn feestgangers in Oldenzaal verzekerd van een schone – of in ieder geval hun eigen – toilet.


Ludiek met een gedachte

“Het is een ludieke actie, een stunt”, legt de man achter het festival Manfred Geisink uit. “Maar er zit ook een gedachte achter. Vroeger was het normaal om geld te vragen voor een plasbandje, maar klaagden mensen over die kosten vanwege de vieze toiletten. Toen dachten wij: wat als nu iedereen gewoon zijn eigen toilet huurt? Dan zijn wij uit de kosten voor al die dixies en de bezoeker heeft een nette toilet.”
Prijzig kantoor


Voor 35 euro, inclusief 10 euro borg voor het sleuteltje, zijn bezoekers vrijdag en zaterdag eigenaar van een heuse privé-dixie. Dat dekt voor de organisatie de kosten. Een prijzig 'kantoor', maar wie met een vriendengroep van bijvoorbeeld 10 mensen zo'n toilet huurt, betaalt dus ‘slechts’ 2,50 per persoon.Niet geheel ondubbelzinnige namen als ‘chicks loves dickies’ zijn al binnengekomen voor de bordjes boven de toiletten. Huren is nu niet meer mogelijk, er moest vantevoren worden gereserveerd.

Het festival zelf staat voor de tweede editie. Tot nu toe zijn er zo'n 5.500 tickets verkocht voor Fields of Joy, waar grote namen als Typhoon, Di-rect en Dotan hun opwachting zullen maken. In totaal zijn er 7 stages plus een speelhoek voor de kinderen. Vrijdag is de préparty, zaterdag het hoofdprogramma. Het thema voor de aankleding van het festivalterrein dit jaar is Inca's.
Volledig scherm
© Joost Dijkgraaf