Regen spelbreker op Tuckerville? Poncho houdt bezoekers op de been

VideoENSCHEDE - Een poncho of regenjas is geen overbodig luxe op Tuckerville 2019. Meerdere flinke regenbuien trekken er deze zaterdag over het festivalterrein op Het Rutbeek in Enschede. Maar de sfeer, die wordt er volgens de bezoekers niet minder om.

Volledig scherm
Een bezoeker trotseert de regen tijdens Tuckerville 2019. © Robin Hilberink

De eerste flinke bui kwam uit de lucht tijdens het optreden van Bökkers, iets na 14.00 uur. Grasvelden die een uurtje eerder nog vol lagen met zonnebadende bezoekers, veranderen plotsklaps in een modderpoel. De tenten en andere overdekte plekken liepen daardoor al snel vol.

Na de bui bleef het een paar uur lang zonnig en lekker nazomers op het festival, maar rond 18.00 uur ging het weer even flik los boven het festivalterrein. En het is de vraag of Tuckerville het de rest van de avond droog houdt. Maar wat blijkt: het overgrote deel van de duizenden festivalgangers in Enschede trekt zich niks aan van het water. 

Gemoedelijk

“Als je ziet hoe iedereen rondloopt met van die plastic jasjes aan”, zeggen vriendinnen Erica en Ellen, nippend aan hun glaasje wijn. “Het is ondanks de regen even relaxed. Een gemoedelijk en leuk sfeertje.”

De dames komen van oorsprong uit Twente, maar wonen nu beide elders in Nederland. De een in Friesland, de ander in Delft. Voor Tuckerville keren ze al jaren achtereenvolgens terug naar hun roots, als soort van reünie. “Voor ons doet de regen niks af aan de festivalbeleving”, lachen beide dames.

>> Meer Tuckerville 2019

Volledig scherm
Erica (links) en Ellen genieten van Tuckerville, ondanks de regen © Videostill