Volledig scherm

Stel uit Winterswijk trouwt op festival: 'Hier sloeg de vonk over'

EIBERGEN – Precies vijf jaar geleden sloeg de vonk tussen Mirte Ros en Maarten Kuipers uit Winterswijk over op het Have A Nice Day Festival in EIbergen. Nu geven ze – op dezelfde locatie als hun eerste zoen - elkaar het ja-woord.

Het verhaal van de twee begint ongeveer een half jaar eerder wanneer ze elkaar leren kennen als Maarten zich inschrijft bij de sportschool waar Mirte werkt. Mirte: “Ik voelde direct een klik tussen ons en had echt zoiets van: wie is dat?”. Maar daar bleef het een tijdje bij. Pas als ze elkaar via gezamenlijke vrienden tegenkomen op Have A Nice Day wordt er voor het eerst gezoend. Sinds die tijd zijn ze onafscheidelijk.

Vijf jaar samen
Inmiddels zijn ze alweer vijf jaar samen en hebben ze twee jaar geleden samen een kind gekregen. Mirte: “Dat was ook de voornaamste reden dat we wilden touwen.” Maarten: “Maar omdat we allebei al eerder getrouwd zijn geweest en dat wel traditionele bruiloften waren, vonden we dat we nu iets anders moesten doen. Iets geks dat bij ons past. Toen heeft Mirte contact opgenomen met de organisatie van Have A Nice Day. Die waren direct zo enthousiast over onze plannen, echt alle lof voor de organisatie hoe ze met ons meegedacht hebben en wat er allemaal mogelijk was.”

Het stel wilde out of the box. “Op dit festival trouwen, paste gewoon bij ons. Dat het dan ook nog op de precieze plek is waar we elkaar vijf jaar geleden écht hebben leren kennen, is fantastisch”, aldus Mirte. Het stel bezoekt Have A Nice Day overigens elk jaar trouw. “Het blijft nu ons jubileum. Beiden houden we ontzettend veel van muziek en feesten. Maarten is een echte reggaeliefhebber, ik houd meer van hardcore. Al zet ik nu ook weleens een reggaeplaatje op hoor haha!”

Gemeentehuis
De officiële verbintenis zijn ze aangegaan in het gemeentehuis van Winterswijk een dag eerder. Intiem, met alleen hun kinderen (er zijn er nog 3 uit eerdere relaties), directe familie en de getuigen. Het feest zaterdag, was er één voor de vrienden. Met 35 man zijn ze ’s middags in een Engelse dubbeldekker gestapt om zo samen naar het festival te gaan.

Intiem
Hoewel de ceremonie op een enorm festivalterrein is, voelt het intiem. Mirte en Maarten zitten relaxed op een bank in hun eigen meegebrachte tent. Vrienden staan er omheen, lachend met een biertje of wijntje in de hand. Net als het bruidspaar. Maarten rookt tijdens de ceremonie ‘gewoon’ een sigaretje. “Zo hebben we het ons ook echt voorgesteld. Het moest echt in festivalstijl. Iedereen op z’n gemak, lekker een biertje of wijntje. We wilden vooral dat niemand zich anders voordeed dan hij of zij is.”.

Volledig scherm

De ceremonie is kort, maar emotioneel en wordt uitgevoerd door een van de beste vrienden van het stel. Mooie woorden over het bruidspaar passeren de revue. En uiteraard zeggen ze volmondig ja, gevolgd door veel confetti. Op de achtergrond klinken ondertussen de bonkende beats van het festival, dat gewoon in volle gang is.

Huwelijksbootje
Samen met alle getuigen stappen ze vervolgens letterlijk het huwelijksbootje in voor een tocht over de Berkel. Eenmaal terug worden de hakken en rok ingewisseld voor spijkerbroek en sneakers. “En nu gaan we los!” Dat liefde en muziek kunnen verbinden, daar levert dit stel zaterdag het ultieme bewijs voor.

Volledig scherm
© Robin Hilberink