Suzan en Freek openen Fields of Joy: ‘Heel gaaf dat we een grote naam zijn’

VideoOLDENZAAL - Met de nieuwe single Blauwe Dag hebben Suzan en Freek opnieuw de Topsong op Radio 2 te pakken. Het gaat het afgelopen jaar hard voor het Achterhoekse duo, dat behalve muzikale collega's ook nog eens geliefden zijn. 

Suzan en Freek openen deze zaterdag het Hittegolf-podium op de vijfde editie van Fields of Joy. Zelf komen ze uit de buurt van Oldenzaal, namelijk Lichtenvoorde. Een thuiswedstrijd? “Wel een beetje", zegt Suzan. “De accenten zijn bijna hetzelfde, dat is dus herkenbaar”, vult Freek haar aan. “

Eigen album komt er aan

Behalve hun twee hits ‘Blauwe Dag’ en ‘Als Het Avond Is’, spelen Suzan en Freek zaterdagmiddag tal van covers, waarmee ze aanvankelijk bekend zijn geworden via Facebook. Maar een eigen cd met alleen maar eigen liedjes zit in de pijpleiding. “We zijn druk aan het schrijven”, zegt Freek. “Dat gaat helemaal vanzelf. We zijn goed op elkaar ingespeeld.”

Samen de festivals af

Of ze elkaar nooit zat zijn? Suzan is er duidelijk over: natuurlijk niet. “En we zien elkaar ook niet de hele tijd hoor”, stelt ze ons gerust. “Het afgelopen halfjaar is het heel snel gegaan met ons. We komen op allerlei plekken.” Freek: “Ja, het is wel een beetje een droom die uitkomt dit jaar. We hadden nooit verwacht één van de grote namen op het affiche van een festival te mogen zijn.”

Volledig scherm
Suzan en Freek op het podium. © Jadrike Boels
Volledig scherm
Suzan en Freek © Jadrike Boels