Volledig scherm

Test | Festival in Twente en Achterhoek langs de meetlat

Heel Twente festivalt, en wij waren erbij! Online-reporters Davine Vleerbos en Joost Dijkgraaf trokken maandenlang langs de mooiste feesten in de regio. Nu het seizoen ten einde loopt, is het tijd voor de Grote Festival Test.

Met de Zwarte Cross beleefde het festivalseizoen in deze regio vorig weekeinde haar climax. De afgelopen maanden dompelden wij onszelf in Twente en omstreken op 8 festivals de hele dag onder.

Wat we deden?
- We interviewden bekende DJ's uit Twente,
- spraken met talentvolle bandjes,
- maakten lijstjes over bizarre vragen aan de helpdesk,
- gingen undercover op de Zwarte Cross,
- ontdekten de kolfruimte op het festival,
- maakten overal een recensie ,
- vonden een festival-oma,
- maakten video's in 360 graden

en het belangrijkste: we lieten jullie - de bezoeker - aan het woord.

Duur geintje
Maar ook overal waar we kwamen noteerden we de prijzen, van de parkeerkaart tot het patatje mayo. Wat bleek? Het verschil tussen het duurste en goedkoopste festival kwam uit op ruim 50 (!) euro.

De parkeerkosten verschilden bijvoorbeeld enorm. Gratis bij drie festivals (Green Vibrations, Zwarte Cross en Have a Nice Day), maar bij Freshtival moesten bezoekers op de dag zelf 15 euro aftikken.

Natuurlijk heeft het verschil in (entree)prijzen ook te maken met de line-up, het boeken van een bekende DJ of band kost nu eenmaal meer dan een kleintje. Toch liet Zwarte Cross zien dat groot niet altijd duur hoeft te betekenen.

Check hieronder de interactie graphic
Lees hier de mooiste festivalverhalen nog eens rustig terug