Volledig scherm

Trippen langs de Berkel: terugblik op Have a Nice Day

EIBERGEN – Vrijwel alle bezoekers waren zaterdag tijdens Have a Nice Day Festival wel érgens van onder invloed. Het maakte het er niet minder gezellig om in Eibergen. Een terugblik.


Een toplocatie langs de Berkel, volop zon, harde beats en een gemoedelijk sfeertje. Het Have A Nice Day Festival in Eibergen had zaterdag alle ingrediënten voor een succesvol dagje festivallen.

Ingang

Gratis (!) parkeren naast de ingang, dat hebben we dit festivalseizoen nog niet eerder meegemaakt. Die gewonnen tijd wordt wel direct weer ingeleverd bij de ingang, waar bijna iedereen grondig gefouilleerd wordt. Zelfs pakjes sigaretten krijgen een check of er geen gekke dingen inzitten. Wij vangen nog een discussie op tussen beveiliging en een jongen over de hoeveelheid joints die mee naar binnen mogen. De enthousiaste jongeman heeft een heel familiepakket bij elkaar gedraaid.

Modderpoel

Het mag de pret allemaal niet drukken. Want ondanks de regen van de dagen ervoor is het zaterdag op een enkel buitje na stralend weer. Nadeel: het terrein is wel één grote modderpoel. Mensen vinden glibberend hun weg en zakken soms enkele centimeters weg in het weiland.

Veel sneakers zijn na een halve dag onherkenbaar door alle drek. Er wordt door veel bezoekers afgevraagd hoeveel moeite het was geweest om een paar houten vlonders of wat houtsnippers op de looproutes van het terrein te gooien.
Lees hieronder verderBerkel

Een deel van de festivalbezoekers zit gemoedelijk langs het water van de Berkel te chillen in de zon, biertje erbij en op de achtergrond horen ze de stampende beats van Deventer Dubsessions. Schippers staan klaar om de bezoekers mee te nemen voor een tochtje over de Berkel.

Eigen wereld

Verder op het terrein wordt er vooral gedanst, hard gedanst. Iedereen in zijn of haar eigen wereld, en allemaal wel onder invloed van iets. Of het nu een illegaal binnengesmokkeld pilletje is, een legale capsule 4-FA of gewoon een biertje: iedereen lijkt volledig op z'n gemak.

De festivalgangers dansen en praten met elkaar, hoolahoops worden uitgewisseld en niemand lijkt ergens gek van op te kijken.

In vergelijking met voorgaande jaren is het terrein een stuk groter geworden. Aan beide kanten van de oever van de Berkel zijn podia te vinden. En overal hangt diezelfde relaxte sfeer. Of je nu staat te dansen bij Club Bizar of in De Koepel.Subtiel

De organisatie speelt zelf ook subtiel in op de beleving voor klanten in ‘hogere sferen’. Zo staat er bij de ingang een bordje ‘Have a Nice Trip’ en is er een speciaal ‘Pillenbosje’. Daar zijn enkele relaxplekken neergezet. De kleurrijke aankleding zorgt voor het laatste zetje, zeker voor wie uit de pot met verboden middelen gesnoept heeft.

Conclusie: Have a Nice Day in Eibergen is voor de festivalganger die echt een dagje helemaal wil ontspannen de ‘trip’ meer dan waard.

Volledig scherm
Volledig scherm
© Robin Hilberink