Tuckerville: dit kun je verwachten van de 2019-editie

VideoENSCHEDE - Het is de afsluiter van het festivalseizoen: Tuckerville. Het festival komt met haar vierde editie steeds dichterbij een traditie in deze regio. De organisatie belooft een gevarieerde line-up, goede sfeer én lekker eten. Of het weer ook meewerkt, is nog even spannend. Dit kun je verwachten van Tuckerville 2019.

HET WEER

Stralend weer wordt er niet verwacht zaterdag. De temperatuur blijft steken rond een graad of 18, ook is er kans op regen. Vooral in de namiddag wordt een buitje verwacht. Neem voor de zekerheid dus een poncho of paraplu mee.

HET TERREIN

Tuckerville vorig jaar
Volledig scherm
Tuckerville vorig jaar © Robin Hilberink

Het Rutbeek leent zich uitstekend voor een mooi en intiem festival. Tuckerville zegt ‘optimaal gebruik te maken’ van de natuurrijke omgeving van het recreatiepark. Het festival telt vijf podia, van de grote mainstage tot podia die intiem verscholen staan opgesteld in het bos. Tussen de optredens door kun je lekker uitrusten aan het aangrenzende meertje. Steek je voeten in het zand en geniet van een kampvuur aan je zijde.

De foodtrucks en andere eettentjes staan opgesteld onder een groen dak van bladeren. Als de avond valt en het donker wordt, kun je een sfeervolle en intieme verlichting van het festivalterrein verwachten.

Aan de kids wordt trouwens ook gedacht: er hangen schommels in de bomen en zowel indoor als outdoor is er een kidsville, met vermaak voor de (aller)kleinsten.

DE LINE-UP

Tuckerville is een festival voor echte muziekliefhebbers. De verscheidenheid aan genres is groot: van blues en americana, tot folk, pop en country. Festivaldirectrice Ilse DeLange opent haar eigen feestje op het hoofdpodium. “Het wordt een heerlijke dag in een mooie omgeving met goed eten en geweldige muziek, van super intiem tot lekker meezingen op een veld”, zei Ilse eerder deze week op 1Twente:

Dé headliner dit jaar is de Engelse zanger James Morrison. „James’ muziek heeft zoveel invloeden uit folk en roots. Hij heeft zoveel hits, waarvan mensen soms niet eens weten dat het van hem is. Dus dat worden hopelijk veel momentjes dat je denkt: ‘Oja! Dat is ook James Morrison’. Zijn stem is geweldig”, vertelde Ilse eerder over de zanger. Een duet met de zanger wordt niet uitgesloten. Wat je nog meer niet mag missen? ⬇️

Ilse's protegés: Joe Buck & Duncan Laurence

Waar: Duncan Laurence @ The Creek & Joe Buck @ The Barn
Wanneer: 13.20 uur / 18.15 uur
Wie: Een bezoekje aan Ilse's protegés kan niet uitblijven op ‘haar’ festival. Duncan Laurence werd in Nederland in een klap beroemd met zijn Songfestivalnummer ‘Arcade’.

Hij won, maar zoals vaker de vraag is bij Songfestivalwinnaars: kan hij ook meer? Zijn optreden op Pinkpop eerder dit jaar bewees al dat het antwoord op die vraag zonder twijfel ‘ja’ is. Op Pinkpop liet hij een puntgaaf, volwassen repertoire zien. Geen festivalknallers, maar stemmige, groots opgezette dreampop, die hij met een 10-koppige band mooi stemmig neerzette. Als dit een voorbode is voor zijn optreden op Tuckerville, dan is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

(tekst gaat verder onder video)

En waarom Joe Buck? Als we Ilse deLange mogen geloven, ‘omdat je dan een voorloper bent voor iets wat heel groot kan worden in Nederland en buiten onze landsgrenzen’. “Joe is een ontzettend goede liedjesschrijver en entertainer. Ik denk dat ik mensen later op het veld ineens zijn melodietjes hoor fluiten, want het zijn zulke mooie en slimme goede liedjes. Heel meezingbaar. Ik vind het gewoon te gek.”

Buck stond als eerste Nederlandse artiest ooit op het grootste countryfestival van de VS en zijn single ‘The Way You Take Time’ was al TopSong op NPO Radio 2. Klinkt veelbelovend dus!

(tekst gaat verder onder video)

Aidan & the Wild

Waar: Kampvuur
Wanneer: 16.30 uur
Wie: Bij singer-songwriter Diederik van den Brandt uit Eindhoven, de naam achter Aidan & the Wild, kun je even tot rust komen. Het doel van de muzikale twintiger is om luisteraars met zijn eigenzinnige gitaarspel en eerlijke stem mee te nemen op een ontdekkingsreis door de folk en americana.

Ben je een liefhebber van artiesten als Ben Howard, John Butler en The Tallest Man On Earth? Dan ben je hier aan het goede adres. Invloeden van die artiesten zijn duidelijk terug te horen in de muziek van Aidan & the Wild. Tijdens de Kampvuur Sessies brengt de singer-songwriter zijn muziek op intieme wijze ten gehore. Sowieso een leuke area op het festivalterrein om relatief onbekende artiesten te ontdekken.

(tekst gaat verder onder video)

The Teskey Brothers

Waar: The Creek
Wanneer: 20.00 uur
Wie: Mocht je het je afvragen tijdens het luisteren naar hun muziek: nee, dit zijn niet de nazaten van Otis Redding. Dit zijn vier heel normale Australische jongemannen, die volgens kenners een grote aanwinst zijn voor de muziekwereld. De muziek van The Teskey Brothers laat je in gedachten een halve eeuw terugreizen naar oorden als Detroit, Memphis en de Mississippi-delta.

De twintigers stonden in februari nog in het qua omvang bescheiden Zonnehuis in Amsterdam. Een half jaar later hebben ze North Sea Jazz achter de rug en deze vrijdag geven ze een uitverkocht concert in TivoliVredenburg. En zaterdagavond staan ze op het podium bij Het Rutbeek. Pak je kans dus!

Bekijk hier de volledige line-up

Volledig scherm
© FilmMagic for Bonnaroo Arts And