Volledig scherm
Rappers Will.i.am, Taboo en Apl.de.ap: samen de Black Eyed Peas. © ANP

Vrijdag op de Zwarte Cross: Black Eyed Peas en hakken met Paul Elstak

LICHTENVOORDE - Nadat de campinggasten gisteren al hebben genoten van een exclusief programma, staat vandaag de eerste festivaldag van de Zwarte Cross voor daggasten op het programma. Wij zetten enkele hoogtepunten voor je op een rij.

Weer

Het belooft een mooie festivaldag te worden, met 25 graden en een hele kleine kans op een spatje regen, 0,2 millimeter volgens Buienradar. De minimumtemperatuur zal 16 graden zijn en er staat een zeer licht briesje van windkracht 1 uit zuidwestelijke richting.  

Muziek

Volledig scherm
DJ Paul Elstak. © ANP

Het muzikale vuurwerk mag voornamelijk ’s avonds verwacht worden, maar dat betekent niet dat er ’s middags niets te doen is. Zo speelt Navarone om 15.45 uur op het hoofdpodium en worden de heupen om 16.00 uur vast losgedraaid door het Fabulous 90's DJ Team op de Dansvloer.

Maar laat op de avond barst het pas echt los, met op het hoofdpodium om 21.15 uur de White Lies en om 23.15 uur The Black Eyed Peas als afsluiter.

Even verderop komt in de Dansvloer vanaf 20.30 uur een ware hakkûhparty op gang, als Paul Elstak daar begint met draaien. Daarna volgen nog twee andere hardcore-helden: Ruffneck (22.00 uur) en Dano (23.30 uur). Dat wordt stampen tot in de late uurtjes!

Theater

In de theaterweide is er vandaag keus te over: het Oost Gelders Jeugdorkest, Marleen Hoftijzer, strafrechtduo Anker en Anker (twee keer) en de dagcolumn van cabaretier André Manuel zijn er te zien en te horen.

Ook leuk: De Speld live!, de live-versie van de satirische nieuwswebsite. De beschrijving van de organisatie: ‘Presentatoren Roel Maalderink en Martine Bakker ontvangen berichten vanaf de camping, presenteren de nieuwste onderzoekresultaten over de gevolgen van teveel hakken en høken en doen iets met pluimpjes’.

Dat wordt lachen! 

Cross

Volledig scherm
Deze ‘Titanic’ reed vorig jaar mee in de Zwarte Cross en ‘brak’ zelfs in tweeën bij de aanvaring met de ijsberg. © Jan Ruland van den Brink

Bezoekers kunnen dit jaar ervaren hoe het is om op een stuntmotor te zitten. Ze hoeven overigens niet zelf te rijden, maar zitten achterop bij een ervaren stuntrijder die een backflip gaat doen. Dat belooft spectaculair te worden!

Ook op de crossbaan worden de eerste rondjes gereden, de baan gaat om 10.00 uur open en om 10.15 uur staat meteen de spectaculaire Zwaargewichtklasse op het programma. De vreemdst uitgedoste wagens crossen dan over de baan, niet met het doel om als eerste over de finish te komen maar wel om het publiek te vermaken met verrassende, creatieve uitingen en uitbundig omgebouwde wagens.

De baan sluit om 18.30 uur.