Ky-Mani Marley, met Ajax shirt, bij een wedstrijd tegen FC Emmen. Archieffoto.
Volledig scherm
Ky-Mani Marley, met Ajax shirt, bij een wedstrijd tegen FC Emmen. Archieffoto. © ANP

Zoon van Bob Marley, STUK en André Manuel naar Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De Jamaicaanse muzikant en acteur Ky-Mani Marley (de zoon van Bob Marley), STUK, Kenny B en BZB komen dit jaar naar de Zwarte Cross. De festivalorganisatie heeft donderdag nieuwe namen aangekondigd.

Op de lange lijst met namen staan ook André Manuel, Thijs Kemperink, Joost (influencer), Donnie, Promo, Dr. Lektroluv, Marcel van Roosmalen en De Likt. Volgens de organisatie vind je op de Zwarte Cross ‘absolute uitersten gebroederlijk naast elkaar, verdeeld over 33 podia’.

Tussen de eerder aangekondigde artiesten bevinden zich onder meer Dropkick Murphys, Krezip, Typhoon, Snelle en Kriss Kross Amsterdam. Ook twee bands uit het oosten, Bökkers en Boh Foi Toch, maken (wederom) hun opwachting. 

De 24ste editie van de Zwarte Cross is van donderdag 16 tot en met zondag 19 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

De lijst met nieuwe namen op de Zwarte Cross, aangekondigd op 27 februari 2020.
Volledig scherm
De lijst met nieuwe namen op de Zwarte Cross, aangekondigd op 27 februari 2020. © Zwarte Cross
  1. Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn
    PREMIUM

    Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn

    ENSCHEDE/HELLENDOORN - De lente van 2020 gaat de boeken in als de zonnigste ooit. Voor de een een pleister op de wonde in coronatijd, voor de ander een hard gelag. Organisatoren van festivals behoren tot die laatste categorie: mooi weer op Hemelvaartsdag, mooi weer aanstaande voor het pinksterweekend: ze kunnen zich de haren wel uit hun hoofd trekken. Hun hoop is gevestigd op volgend jaar. „Hopelijk met hetzelfde weer.”